Лацио постигна изключително убедителна победа с 3:0 над Милан като

...
Лацио постигна изключително убедителна победа с 3:0 над Милан като
Коментари Харесай

Милан изхвърча от топ 4, Лацио помирисва Шампионска лига

Лацио реализира извънредно безапелационна победа с 3:0 над Милан като хазаин в мач от 33-ия кръг на Серия А. Точни за „ римските орли “ бяха Чиро Имобиле и на два пъти Хоакин Кореа.

С тези три точки столичани се доближават на две точки от зона Шампионска лига, събирайки 64.

„ Росонерите “ от своя страна остават с 66, колкото имат още Наполи и Ювентус, само че поради по-лошата голова разлика „ дяволът “ краткотрайно е отвън топ 4.

Още в 19-ата секунда домакините изгубиха топката в централната зона, Чалханоглу получи пас с петичка от съотборник и стреля по земя в десния ъгъл, само че Рейна избави.

В ответната офанзива Лацио поведе. Имобиле навърза няколко индивида към себе си, което му разреши да пусне извеждащо подаване към Анхел Кореа, който напредна, преодоля технично Донарума и от дребен ъгъл опъна мрежата за 1:0.

В петата минута Имобиле се озова непокрит в наказателното поле, само че носителят на Златната обувка за 2020 година бе спрян по отличен метод от Донарума, който парира.

15 минути по-късно Чалханоглу извърши директен свободен удар, само че той срещна стената и топката излезе в корнер. След него Кяер отклони от първа към втора греда, където Манджукич опита да отиграе, само че коженото кълбо срещна ръката му и играта бе спряна.

В 24-ата минута Кореа си откри пространство за пукотевица от към 3-4 метра вдясно в пеналтерията, само че шутът му профуча настрана.

7 минути по-късно Салемакерс видя Чалханоглу, който насочи удар с левия крайник от близка отдалеченост, но Рейна блокира с тяло.

В 43-ата минута Лацари повиши на 2:0 след контраофанзива през центъра и подаване от Кореа, само че попадението бе анулирано поради тънка засада.

В края на първата част триходова акция сред Чалханоглу, Салемакерс и Манджукич приключи с изстрел от хърватина, който засече от воле пред погледа на Рейна, само че опитът му за гол не бе задоволително акурантен и се озова право в Пепе Рейна.

В 51-ата минута Хоакин Кореа с поредност от самостоятелни дейности по отношение на Фикайо Томори съумя да отстрани централния защитник и да простреля в близкия ъгъл Донарума за 2:0.

В 56-ата минута Кореа още веднъж се отскубна от защитата и опитва диагонален удар към десния ъгъл, само че Донарума отклони с върха на пръстите си.

В 74-ата минута Фикайо Томори отклони с глава след ъглов удар, само че опитът му за гол бе възпрян от Рейна.

4 минути по-късно Луис Алберто стреля от към 10 метра в близкия ъгъл на Донарума, но мерникът му изневери.

В 80-ата минута Чиро Имобиле опитва да трансферира излезлия напред Донарума, само че италианският стрелец тресна горната греда.

В 84-ата минута Алесандро Тонали шутира с левия крайник извънредно рисково, само че коженото кълбо мина агонизиращо покрай левия непряк дирек.

Чиро Имобиле постави точка на разногласието в 87-ата минута, когато Лацари прониза отбраната на гостите с прословут пас към своя нападател, който с едно допиране си настройки топката и невъзмутимо направи резултата типичен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР