Лацио победи Селтик с 2:0 Стадио Олимпико в среща от

...
Лацио победи Селтик с 2:0 Стадио Олимпико в среща от
Коментари Харесай

Късни голове на Чиро Имобиле запазиха шансовете на Лацио за елиминациите в Шампионската лига

Лацио победи Селтик с 2:0 " Стадио Олимпико " в среща от група " Е " на живата си легенда на римските " орли " Чиро Имобиле, който се появи на терена от аварийна пейка.

Лацио бе покрай първи гол в мача още в десетата минута, когато Матео Гендузи даде хубаво центриране за Фелипе Андерсон, който от близко нанесе удар с глава, само че не съумя да натисне топката и стреля над вратата.

Шест минути по-късно Селтик опита да отговори на предизвикването. Кього Фурухаши получи дълго извеждащо подаване и се озова на обещаваща позиция, само че отбраната на Лацио съумя да го обезврежда.

Гостите от Шотландия имаха състояние са гол при започване на втората част. В 49-ата минута Фурухаши си освободи пространство в наказателното поле и стреля, само че на сантиметри от десния непряк дирек.

В 61-вата минута Фелипе Андерсон подаде ужасно към Густав Исаксен, който стреля от добра позиция, само че в навън. Девет минути по-късно и Селтик пропусна - Камерън Картър-Викъра нанесе удар с глава след центриране от корнер, само че Иван Проведел избави.

В 82-рата минута Лацио излезе напред в резултата. Густав Исаксен нанесе диагонален удар, топката рикошира в Лиъм Скелйс и се озова в краката на Чиро Имобиле, който от близка отдалеченост нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата - 1:0.

Само три минути по-късно всичко свърши. Исаксон откри Имобиле с прекрасен пас по въздух, италианският нападател овладя топката, навлезе в наказателното поле, отстрани защитник и останал очи в очи в Джо Харт се разписа за крайното 2:0.

В добавеното време на срещата Селтик получи дузпа за избутване на Патрик против Янг Хюн-Юн. Главният арбитър Халил Умут преразгледа обстановката с ВАР и анулира 11-метровия углавен удар.

След тази победа Лацио излезе преди всичко във краткотрайното класиране в група " Е " с 10 точки, до момента в който Селтик остана с 1 и отпадна от евротурнирите. Атлетико (Мадрид) е втори с 8, а Фейенорд - трети с 6 преди мача посред им.
 Сари загатна за разлъка с Лацио
Сари загатна за разлъка с Лацио

Треньорът е отчаян след загубата от Салернитана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР