ластите в Аржентина водят разследване срещу лекаря Леополдо Луке, който

...
ластите в Аржентина водят разследване срещу лекаря Леополдо Луке, който
Коментари Харесай

Смъртта на Марадона – убийство поради небрежност?

ластите в Аржентина водят следствие против лекаря Леополдо Луке, който лекува футболната звезда Диего Марадона. Прокуратурата ревизира версията, че гибелта на Марадона може да е резултат от здравна немарливост.

Аржентинската телевизия Todo Noticias заяви, че на лекаря към този момент е повдигнато обвиняване в непредумишлено ликвидиране, само че тази информация не е публично доказана.

Самият Леополд Луке даде конференция, по време на която със сълзи на очи съобщи, че е направил всичко допустимо, с цел да избави живота на Марадона.

Аржентинските прокурори нахлуха в дома и частната клиника на Луке, пробвайки се да съберат доказателства по случая и да открият дали дейностите на лекаря може да се дефинират като небрежни.

Според известия в аржентинските медии дъщерите на Марадона са поискали да им бъде предоставена информация за това какви медикаменти е приемал татко им.

Марадона умря в сряда в дома си в Буенос Айрес от инфаркт на 60-годишна възраст. Малко преди този момент той е претърпял интервенция за премахване на кръвен съсирек в мозъка. Също по този начин е известно, че е бил на лекуване от взаимозависимост от алкохола.

Има съмнения, че изискванията за рехабилитация след интервенцията на Марадона в дома му не са отговаряли на нужните стандарти. Прокурорите се интересуват и от това какъв брой постоянно Луке е посещавал футболиста в дома му.

Агенция Франс прес обаче цитира неназован родственик на Марадона, съгласно който лекарите са предложили футболистът да бъде оставен под наблюдението на лекари в болница, само че „ фамилията реши друго “.

Д-р Леополдо Луке съобщи, че не се счита за отговорен за гибелта на спортиста.

"Направихме всичко, което можахме ", сподели той пред кореспонденти, наблягайки, че е подготвен да сътрудничи на следствието. „ Не имам вяра, че някой е отговорен за това “, добави лекарят.

Според Луке медицинският екип, който е бил в къщата на Марадона, е бил зает с лекуването на алкохолната му взаимозависимост. "Тяхната работа беше да се уверят, че той си пие хапчета и не пие алкохол, а не да предотвратяват инфаркт ", сподели лекарят.

Argentine police search Maradona's personal doctors office
— The Hill (@thehill)
Той също по този начин означи, че интервенцията на мозъка поради субдурален хематом, която някогашният футболист е претърпял на 3 ноември, "няма нищо общо със гибелта му ". Луке отхвърли изказванието, че Марадона е бил изписан от болничното заведение прибързано. „ Удължих хоспитализацията, доколкото можах “, сподели той. Лекарят изясни, че спортистът е страдал от мощна абстиненция и би било неефикасно да бъде изместен в елементарна болница. Самият Марадона не е желал да бъде настанен още веднъж в рехабилитационен център.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР