ЛАСК (Линц), който беше лидер в австрийската Бундеслига ЛАСК е

...
ЛАСК (Линц), който беше лидер в австрийската Бундеслига ЛАСК е
Коментари Харесай

ЛАСК падна от върха в Австрия заради нарушаване на мерките за борба с коронавируса

ЛАСК (Линц), който беше водач в австрийската Бундеслига ЛАСК е осъден с лишаване на 12 точки от актива поради нарушение на разпоредбите за предотвратяване от ковид по време на тренировките, заяви организация АПА.

Преди две седмици клубът бе уличени, че целият тим тренира на цялостни обороти във време, в което бяха позволени единствено самостоятелни занимания или на дребни групи. От ЛАСК нарекоха видеоматериалите, които се появиха стопански шпионаж, само че след това трябваше да признаят, въпреки и с половин уста обстоятелствата.

От клуба от Линц се извиниха, обясниха и претекстовете си, като споделиха че са взели всички защитни ограничения с цел да не бъде публикувана болестта. След това направиха и повторни проби за ковид, които се оказаха отрицателни.

Официално наказването на ЛАСК е лишаване на 12 точки, само че откакто приключи постоянния сезон, в плейофите тимовете влизат с половината от актива си и по този начин наказването става 6. Първите 6 отбора играят плейоф за купата, а от 7-о до 12-о място дефинират изпадащите.

При това състояние ЛАСК имаше след края на постоянния сезон 27 точки от 22 мача, като водеше с 3 пред Република България Залцбург. След наказването ЛАСК слиза на 2-о място и има 21 точки, изоставайки с 3 точки от лидера, само че пък е с 1 пред третия Рапид (Виена). Също по този начин ЛАСК е санкциониран със 75 хиляди евро. От 2 юни се възобновява австрийското състезание и би трябвало да се изиграят оставащите 10 кръга.
 От Щурм (Грац): Десподов е огромен състезател и е подготвен за по-силните шампионати
От Щурм (Грац): Десподов е огромен състезател и е подготвен за по-силните шампионати

Авсртийците желаят да задържат българския национал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР