Лас Вегас влиза като домакин на кръг от Формула 1

...
Лас Вегас влиза като домакин на кръг от Формула 1
Коментари Харесай

Лас Вегас влиза във Формула 1 от 2023 г.

Лас Вегас влиза като хазаин на кръг от Формула 1 през 2023 година, оповестиха ръководителите на спорта. Американският град в щата Невада, който е прочут и като столица на хазартната промишленост, ще одобри нощно съревнование, което ще бъде през ноември.

 

За разлика от обичайните надпревари, това в Лас Вегас ще бъде в събота, прецизират от Формула 1.
С влизането на Лас Вегас в календара, Съединени американски щати към този момент ще имат три надпревари във Формула 1. От 2012 година Гран при на Съединени американски щати се организира на пистата в Остин, а на 8 май тази година Маями ще дебютира в шампионата.
От Формула 1 от дълго време разискват опцията да организират надпревари в Лас Вегас. Градът приема стартове сред 1981 и 1984 година, като в първите две години те са кръг от Формула 1.

 

" Пистата ще бъде с дължина 6,12 километра с 14 завоя, а оптималните скорости ще доближават до 342 км/ч ", прецизират от Формула 1.

Ще се употребява фамозният бул. Стрип, на който са ситуирани част от най-известните казина в света.
Влизането на Лас Вегас в календара ще докара до предстоящи промени.

 

От 2023 година постоянен хазаин на кръг от шампионата ще бъде и Катар, а се чака Китай също да се завърне, откакто има контракт. Директорът на Формула 1 Стефано Доменикали разгласи, че ползата е толкоз огромен, че могат да се организират 30 надпревари. По всяка възможност някои надпревари ще отпаднат, като договорът на Франция изтича, а други ще са на ротационен принцип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР