Лас Вегас надделя над гостуващия Колорадо с 4:1 и си

...
Лас Вегас надделя над гостуващия Колорадо с 4:1 и си
Коментари Харесай

Лас Вегас си осигури място в плейофите

Лас Вегас надви над гостуващия Колорадо с 4:1 и си обезпечи място в плейофите в първия си сезон в Националната хокейна лига. Вилям Карлсон и Джонатан Маршесо се отличиха с по гол и две асистенции, Шей Тиодор добави попадение и асистенция, а Алекс Тък също се разписа при триумфа. Вратарят Марк-Андре Флюри отрази 28 шайби.

Жерар Гаян пък записа победа номер 200 в треньорската си кариера.

Лас Вегас, който е водач в Тихоокеанската дивизия със 103 точки, стана едвам третият клуб от 1968/1969, който доближава до елиминациите за купа " Стенли " в дебютната си акция в лигата, след Едмънтън и Хартфорд през 1979/1980.

Тампа Бей пропусна опцията да оглави класирането в лигата след проваляне с 1:4 като хазаин на Аризона. Тревър Мърфи вкара първия си гол в лигата за гостите, а Клейтън Келър приключи с попадение и асистенция, записвайки най-малко точка в девети следващ мач.

Тампа остана със 106 точки и води в Източната конференция, само че изостава на точка зад Нешвил в общото нареждане. Двата тима към този момент се класираха за плейофите, както и Бостън и Уинипег.

Бъфало завоюва с 3:2 против Торонто и прекъ сна рекордната серия на противника от 13 следващи домашен победи.Джак Айхел се разписа два пъти за гостите.

Кевин Лабанк вкара решаващия гол при дузпите, а Сан Хосе записа осма поредна победа след 4:3 над Чикаго.

Брендън Галагър осъществя два пъти, а Монреал завоюва с 4:2 против Детройт в мача сред двата към този момент отстранени тима от плейофите.

Лос Анджелис се наложи с 3:0 над Калгари и се върна на първата позиция за " уайлд кард " за плейофите в Западната конференция, като в това време отстрани противника от битката за купа " Стенли ".

Джонатан Куик отрази 23 удара и записва пети " шътаут " за сезона и 48-и в кариерата си.
Дион Фанюф и Анже Копитар се отличиха с по гол и асистенция за триумфа.

Ню Йорк Айлъндърс отпадна от битката за плейофите след домакинско проваляне с 0:3 от Флорида.
Вратарят Джеймс Реймър парира 32 изстрела за четвъртия си " шътаут " в акцията, а гостите завоюваха за седми път в 10 срещи. и резервираха очаквания за класиране в елиминациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР