Ларнака е популярен летен курорт в Кипър с чудесни плажове

...
Ларнака е популярен летен курорт в Кипър с чудесни плажове
Коментари Харесай

Ларнака запазва своя чар дори и през студените зимни месеци

Ларнака е известен летен курорт в Кипър с чудесни плажове и доста занимания, само че в случай че сте фенове на пътуването отвън сезона, градът ще ви хареса и през зимните месеци.

Кипър има мек средиземноморски климат. Тук няма да видите сняг, а зимните температури през февруари са към 18 градуса (и нагоре с наближаването на март).

Вижте още аргументи за какво едно зимно пътешестване до Ларнака си коства.

Цените

Извън сезона можете да намерите хотели, екскурзии и коли чартърен на доста по-добри цени спрямо лятото. Полетите до острова са по-малко, само че цените им също нормално са по-ниски. За някои от атракциите можете даже да се пазарите - като разходки с лодки да вземем за пример.



По-малко туристи

арнака има няколко по-важни забележителности, само че през лятото те постоянно са толкоз пренаселени с хора, че е мъчно да разгледате всичко на мира.

През зимата имате цялото време и пространство на света да разгледате църквата " Свети Лазар " (в чиято крипта се намира самият гроб на светеца), средновековния палат (превърнат в музей и с невероятна панорама от дебелите му стени) и тесните улици на остарелия град - Скала.

Сезонът на фламингото

В езерото Ларнака и близкото езеро Ороклини зимуват доста фламинги, привлечени от солената вода и богатото меню. Зимата е сезонът, в който можете да наблюдавате дългокраките птици в естествената им среда. Около езерото Ларнака е построена пътека, подобаваща за колела и разходки пешком, има и наблюдателни кули.

На Ороклини има единствено една наблюдателна кула, ситуирана до самото шосе. Край брега на езерото се издига и джамията Хала Султан Теке, която е считана за едно от най-свещените места за мюсюлманите.



Плажовете

Времето може да не става за бански или плуване, само че плажовете към Ларнака са си все по този начин хубави даже и през зимата. Много от плажните питейни заведения на Финикудес са отворени и в слънчевите дни изнасят маси и шезлонги на пясъка.

Идеално за занимания навън

Летните температури в Кипър постоянно надвишават 30-35 градуса и занимания като каране на колело или разходки навън (освен по плажа) не са измежду най-приятните. През зимата обаче времето е идеално за тъкмо такива действия (това е най-дъждовният сезон, само че въпреки всичко дните с превалявания не са толкоз доста, че да не можете да се организирате).

Наемете колело и обиколете езерото Ларнака или въртете педалите до езерото Ороклини, с цел да видите фламингото. Друг бонус е, че улиците и пътищата са по-слабо натоварени и карането на велосипед е прелестно.

Можете да отидете и до античния Китион - градът предходник на Ларнака, издигнат преди повече от 3000 години. Археологическите разкопки на Китион се намират на 20-30 минути пешком от центъра на града.



Дегустация на вино

Няма неприятен сезон за дегустация на вино, само че зимата, при неналичието на доста от летните занимания, може да се окаже изключително подобаваща за опознане на локалните виновност, написа Dir.bg. Наемете си кола и посетете някои от винарните в региона на Ларнака като " Даферму ", " Ктима Кристудиа " и " Родотеа ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР