Лари Къдлоу, съветник по икономическите въпроси на американския президент Доналд

...
Лари Къдлоу, съветник по икономическите въпроси на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп заяви, че Китай прави голяма грешка по въпроса с Хонконг

Лари Къдлоу, консултант по икономическите въпроси на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи през вчерашния ден, че Китай прави огромна неточност с плануваното ново законодателство за националната сигурност на Хонконг, съобщи Ройтерс.

Къдлоу посочи, че Вашингтон ще покрие разноските на американските компании, които желаят да реалокират мястото си на активност от Хонконг или Китай.

На брифинг в Белия дом говорителката Кайли Макинани съобщи, че президентът Тръмп се отнася отрицателно към законопроекта за националната сигурност на Хонконг и се съмнява, че Хонконг ще продължи да бъде финансов център, в случай че Китай откри надзор върху него.

Лари Къдлоу съобщи пред телевизия "Фокс нюз ", че дейностите на Пекин във връзка с Хонконг са доста тревожни. "Откровено казано, Китай прави огромна неточност ", сподели настрана Къдлоу пред "Фокс нюз бизнес нетуърк ".

Китай предизвести, че ще вземе контрамерки при положение на американски наказания, наложени на Хонконг

Къдлоу акцентира, че Съединените щати ще приветстват завръщането на американски компании, основани в Хонконг или континентален Китай. "Ще създадем каквото можем, с цел да покрием напълно разноските по преместването, в случай че те решат да върнат снабдителните си вериги и производството си в Съединените щати ", сподели той.

Планираният от Пекин законопроект за националната сигурност на Хонконг планува ограничение на особения юридически статут на някогашната английска колония. Очаква се китайският парламент да утвърди законопроекта до на следващия ден.

Американският държавен секретар Майк Помпейо, който има за задача да направи оценка дали Хонконг се употребява с задоволителна автономност, която да оправдава специфичното отнасяне на града от страна на Съединени американски щати в областта на стопанската система, съобщи предходната седмица, че новото китайско законодателство ще се отрази извънредно отрицателно върху хонконгската автономност.

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския предизвести, че реакцията на Съединените щати ще бъде сериозна. Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Робърт О'Брайън сподели, че новото законодателство може да докара до американски наказания и да заплаши статута на Хонконг като финансов хъб, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР