Лари Харви, основателят на фестивала Горящия човек (Burning Man), почина

...
Лари Харви, основателят на фестивала Горящия човек (Burning Man), почина
Коментари Харесай

Почина основателят на фестивала Burning Man Лари Харви

Лари Харви, създателят на фестивала " Горящия човек " (Burning Man), умря на 70 година в Сан Франциско, съобщи Би Би Си.

По-рано този месец той получи удар.

Харви умря обкръжен от своето семейство в дома си в Сан Франциско. Той беше визионер, наставник, мъдрец и ревнив покровител на културата и правилата на „ Burning Man ”. Светът изгуби едно необикновено човешко създание, написа в уеб страницата на фестивала.

Той стартира традицията на „ Горящия индивида ” през 1986 година, когато с група от другари палят голяма дървена кукла на мъж на плаж покрай Сан Франциско. Скоро това стартира да става нещо като обред.

Фестивалът се организира от юни 1986 година и събира към 70 хиляди души. От 1990 година е в пустинят Блек Рок в Невада и става едно от най-големите културни събития в Америка, което притегля артисти като Кейти Пери и артисти като Уил Смит.

Фестивалът продължава седмица, като включва Деня на труда през септември.

В него са включени всевъзможни типове изкуство. През нощта платформи-коли и диджеи пускат музика - електронна, рап, ска, пънк, поп, рага, рок. Тъй като фестивалът е анти-комерсиален, на него се продават доста малко неща, да вземем за пример кафе или лед. Алкохолът е безплатен.

В края на събитието се гори голямата дървена фигура на човек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР