Лари Елисън обича да побеждава и е добър в това.

...
Лари Елисън обича да побеждава и е добър в това.
Коментари Харесай

Как обича да прекарва времето си милиардерът и създател на Oracle Лари Елисън

Лари Елисън обича да побеждава и е добър в това. Той произлиза от оскъдно семейство и не е приключил университет (два пъти пробва и два пъти напуща преждевременно), само че това не му е попречило да се трансформира в основна фигура за софтуерната промишленост.

През 1977 година Елисън основава софтуерната компания Oracle. Днес, към този момент на 74 години, той има близо 59 милиарда $ в банковата си сметка. Повече за всекидневието му ни споделя Business Insider.

Богаташът не споделя доста за навиците си, само че се знае, че е " нощна птица " - обича да стои в офиса до късно, а съгласно негови чиновници от време на време даже не се прибирал. Разбира се, това е било в по-младите му години, въпреки че и през днешния ден Елисън не стопира да работи. Той обаче твърди, че няма никакви трикове за добра работливост, а е воден от огромната си упоритост постоянно да побеждава.

Подобно на множеството хора от неговата рогозка, Елисън има множеството първокласни парцели. Особено впечатляващи са имението му за 70 млн. $ в Калифорния, което припомня античен японски замък, и частният му хавайски остров Лунай.

Милиардерът пътува сред другите си домове със жанр - има си два лични самолета и лиценз за водач, тъй че да може да ги ръководи самичък.

Негово занимание са яхтите и по-точно надпреварите с яхти , в които постоянно взе участие. Като цяло, Елисън е обожател на спорта, изключително на тениса и баскетбола. Дори се е опитвал да купи тимове от NBA, само че несполучливо.



В свободното си време написа и къси разкази и пиеси , само че още не има намерение да ги разгласява. " Те са малко спорни, като самия мен... Може би когато се пенсионирам, ще ги издам ", споделя Елисън.

Технологичният магнат дава и съществени суми за щедрост. През 2016 година да вземем за пример подари 200 млн. $ за създаване на медицински център за битка с рака.

Елисън е разведен и има две деца. Макар да продължава да извършва управителни функционалности в Oracle, преди няколко години той отстъпи поста на изпълнителен шеф и се отдаде повече на обичаните си занимания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР