Лари Елисън, ексцентричният изпълнителен директор на Oracle е известен с

...
Лари Елисън, ексцентричният изпълнителен директор на Oracle е известен с
Коментари Харесай

Лари Елисън: Никой нормален човек не би използвал AWS

Лари Елисън, ексцентричният изпълнителен шеф на Oracle е прочут с хапливия си език, който доста постоянно го употребява, с цел да атакува Amazon, огромният водач в облачното пространство.
В началото на предишния месец, Amazon оповестиха, че до края на тази година, близо 90% от интервенциите, за които употребяват софтуера на Oracle към този момент ще са пренесени към БД решенията на AWS, Aurora DynamoDB.

„В следващия епизод от „да, да, продължавай да приказваш, Лари“, потребителският бизнес на Amazon изключи осведомителния склад на Oracle на първи ноември и се придвижи към Redshift“, написа по това време, шефът на облачните интервенции в AWS Анди Джаси.

Не му лиши доста на Елисън да отговори уместно на Джаси.

„Ние разполагаме с голямо софтуерно предимство във връзка с базите данни по отношение на Amazon“, съобщи Елисън по време на конференция. „По отношение на технологията, няма начин… какъв да е естествен човек да се реалокира от базата данни на Oracle към тази на Amazon“.

ZDNet напомня, че по време на отминалата годишна среща на Amazon, re:Invent 2018, основният софтуерен управител в компанията Вернер Фогел изясни за какво Amazon са решили да се трансферират от софтуера на Oracle към своя личен, определяйки технологията, която стои в основата множеството релационни бази данни „технология от 90-те“. Тези, които са насочени в самия си дизайн към облака, изясни той тогава, съставляват база за нововъведения.

Елисън, на собствен ред уточни, че миграцията от БД решенията на Oracle към тези на AWS изискват необикновен разход на средства и съставлява извънредно комплициран развой. „И би трябвало да си подготвен да се разделиш с големи размери от надеждност, тонове сигурност, тонове показване. Никой не би, с изключение на самият Джеф Безос, не би издал сходно разпореждане: „Искам да се махнем от базата данни на Oracle“, изясни Елисън. Той е убеден, че освен компанията му ще резервира пазарния си дял от 50% на полето на релационните бази данни, само че и ще го усили. Това, съгласно него ще стане допустимо, посредством второто потомство облачна инфраструктура, която Oracle стартира да употребява и технологията, обвързвана с самостоятелните БД.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР