Ларгото в София отново ще бъде ремонтирано, за да се

...
Ларгото в София отново ще бъде ремонтирано, за да се
Коментари Харесай

Задава се пореден ремонт на столичното Ларго

Ларгото в София още веднъж ще бъде ремонтирано, с цел да се отстранят следващите появили се недостатъци. Тази част от центъра на София беше актуализирана преди три години с пари от еврофондовете. От тогава от време на време се появяват проблеми - разместени и счупени плочки, течове.

В момента част от плочките към стъклените куполи са счупени и разместени. От Столичната община, които от предходната година стопанисват обекта, настояват, че казусът е в позволена проектантска неточност, изпълнителят на ремонта счита, че плочките се чупят, защото мястото се чисти с тежка техника, от Министерството на културата, което разпореди ремонта, пък желаят проблемите да бъдат отстранени от строителя. Освен това го заплашват със правосъдни каузи, в случай че не го направи за своя сметка.

" Министерството на културата ще предяви правосъден иск против компанията, реализатор на строителните действия по план " Античен културно-комуникационен комплекс " Сердика ", в случай че откаже да в профил установените повреди по обекта в границите на гаранционния период от 5 години ", оповестиха във вторник от Министерството на културата. В него се добавя, че неведнъж в последните месеци е желано от изпълнителя - консорциум " Антична Сердика " " да вземе ограничения в границите на 5-годишната гаранция по Закона за устройство на териториите (ЗУТ) и да в профил установени проблеми по плана, само че до момента такива не са взети ".

Ако изпълнителят откаже да в профил дефектите, това щяло да бъде предоставено на друга компания, а след това изхарчената за услугите ѝ сума да бъде потърсена от " Антична Сердика " по правосъден ред.

Според министъра на културата Боил Банов на проектанта е предоставено да направи и спомагателен разбор на плана и в случай че се наложи да предложи " проектантски решения, които ще засилят устойчивостта на куполната част и отводнителната система ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР