«Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!» ~ Екатерина

...
«Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!» ~ Екатерина
Коментари Харесай

Християнството ми е много по-добро от Християнството ти


«Сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст!»
~ Екатерина Фурцева,
министър на културата на Съюз на съветските социалистически републики

Да, в главата на комуниста няма логичност, има единствено инстинкт за търсене на себеподобни, които да му кажат, че е прав. Логиката сред „ през днешния ден свириш джаз, а на следващия ден ще продадеш родината “ е прелестен образец за това по какъв начин можеш да облечеш в думи нещо, което човешките същества намират за неуместно, само че ти – комунистът – намираш за напълно обикновено, стига да ти обслужва ползите в този миг, в тази секунда (утре е различен ден, друго ще мислиш).

„ Искаме европейски приходи “, някак смешно обявиха от Българска социалистическа партия по време на митинга си за Първи май. „ Европейски приходи “…? Партията, която по всякакъв начин върви против Европейския съюз и това, което през днешния ден е съвременно да се ненавижда тук – европейските полезности.

Иска „ европейски приходи “, само че не и европейски полезности. Логика? Не, благодаря!

Малко безочливо, може би, само че по този начин работи комунистът. Да се чуди човек за какво на този български протест, на тази българска партия, „ патриотична “ партия, милееща за българските жители, за българските ползи, та – за какво се вееха съветски (тоест чужди) знамена…

А някой видя ли знаме на Европейски Съюз? Защото: „ желаеме европейски приходи “ по никакъв начин не се връзва с евразийските трибагреници. Или се? Може би, кой знае?

Както и да е. Мислех да не се занимавам с тази тема; някак ми се искаше да я пропусна, не тъй като не е „ забавна “, а тъй като след толкоз доста повторения на действителността, стартира да става банална и безинтересна. Но другарите и този път прескочиха границата с умеенето и грацията на Сергей Бубка. А и наближава 9 май и ще има още циркове и агитация всемирна.

Но освен това е повода. Всъщност просто се сетих…: по какъв начин те работят – колкото по-дълбоко те потапят в „ тресавище “, колкото повече изкривяват действителността ти, колкото повече си играят с желанието ти да се противопоставиш, толкоз по-апатичен ставаш. Така работят. Това е. Значи мълчанието е злато… за тях. За нас е катран.
Да забележим какво още ни спретнаха „ сценаристите “ за тези няколко дни, обградени от празници, които ни предложиха кратковременно окъсване от всекидневието:

***

Много беше занимателно да проследим „ паралелното “ отразяване на протичащото се към визитата на Папата.

Изплашени до мозъка на костите си консуматори сеят из обществените мрежи „ предизвестия “, че Папата в действителност бил помолил България да „ отвори сърцето си за бежанците “. И това нещо се популяризира все едно ни е помолил да приемем злите сили у нас, а не изтормозени хора, смачкани от живота и прокудени от войната в родината си.

И ето с това видяхме каква е разликата сред християните и псевдо-християните. Християните (колкото и малко да са останали от същинската „ порода “ на тези хора) са отворили сърцата си и не съдят (за да не бъдат съдени, например; или тъй като вярата е обич, примирение, поредност в доверието, че Висшата мощ те пази от злото и не си уязвим от него – все детайлности, които за множеството „ вярващи “ нямат никакво значение май). Не съм богослов, просто по този начин съм чувал… Не че в учението и практиката е останало нещо общо, де.

Мислите ли, че е добре една вяра, основана на това, което би трябвало да е обич и примирение, да е превърната в… ами нищо повече от поддръжка, като за футболен клуб? – Християнството ми е доста по-добро от Християнството ти. Наш‘то е по-хубаво от ваш‘то, вие сте сектанти, нищо, че аз не разбирам нищо от вяра, Християнство и така нататък, само че на мене са ми казвали, че единствено наш‘то е същинско. А мир, обич и тия нелепости – никак не ми приказва за тях – дедите ми с меч и огън са го бранили, а какво написа в Библията, не ме интересува, значимо е какво написа в интернета.

***

От друга страна (да стартираме откъм гърба напред), псевдо-християните не имат вяра в действителност в Силата, която назовават собствен Бог, надлежно се опасяват от всеки полъх напразно на смяната и, несъмнено – са нападателни, вследствие на което. Чужденците са им непознати и противников, другите не са от „ техните “ и би трябвало да бъдат прочистени, само че другояче на Великден палим свещи за помилван, само че пък, в случай че някой мине прекомерно покрай нас и ни загаси пламъчето, ще му „ разковем “ главата. Или най-малко ще го напсуваме здраво… за здраве, де.

И ето тук – в услуга точно на псевдо-религията се намесват „ силите “ на българската черква, цялостна с сътрудници на Държавна сигурност, която им споделя следното: „ Папата желае да сплоти всички църкви, с цел да посрещне Антихриста “.

Има едно необичайно отношение на „ сценаристите “ към действителността в България, която на множеството относително естествени хора им лази по нервите. Вече. И тя е пренебрежението – никой към този момент не си прави труда да е автентичен или да се замисли за повече от 5 минути, преди да се опита да ни налее в главите „ изобретението “ на фантазията си.

Ето ви част от „ изобретението “ (без редакторска интервенция тук): „ НЕ БЪДЕТЕ ГЛУПАЦИ- ПАПАТА ИДВА ЗАРАДИ СТРАНДЖА И КРИПТАТА С КАМЕННИЯ СЪНДЪК В ГРОБНИЦАТА НА БАСТЕТ, КЪДЕТО Е ПИСМОТО С ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ВЕРОЯТНО КРИСТАЛА НА АРГОНАВТИТЕ, КОЙТО УПРАВЛЯВА СВЕТА!
ЗАТОВА НАТОВЦИТЕ И ПЕНТАГОНА ОКУПИРАХА СТРАНДЖА “.

Има и още:

„ За Тракийския Конник на Древните Българи, трансформирал се в Свети Георги на християнския свят! “

***

Очевидно всичко е наше – и Свети Георги, и историята на света… Колко тъпо, че сегашното, а явно и бъдещето не са наши… Но пък цялата история е!

А македонците се дърпат и се пробват да потвърдят, че нямали нищо общо с нас… е, по какъв начин – явно сме едно, дори ние имаме по-богата фикция, що се отнася до скалъпв… до описанието на историята, религията, произхода на типовете, а евентуално и на Вселената.

Има и още… блазня се да го споделя, макар лекото разминаване със здравия разсъдък:
„ а явяването на Бог СебАзи / Явилия се в човешката душа, с цел да й даде сили и господство, се приказва и в древнобългарската легенда за Херкулес. Херкулес е видоизмененото гръцко наречие на Древнобългарския воин КараКолАз (Този, който кара колата) “.

И още:

„ Ето за какво Караколаз е бил именуван и Колада / Коледа. Според легендата за Караколаз (Херкулас), той е наследник на Могъщия Бог Отец Зевс (Гръцкото наречие на ДавАз / АзДавал - още едно от наименованията на Бога Ра на Древните българи, който е дал светлината на света) “…

Има ли потребност да продължаваме или и до тук ви е задоволително да разберете, че България и българите стоят зад всичко в тая Вселена?

И до момента в който това е просто „ творението “ на следващия трол, който желае да мразиш всичко външно и непознато – тъкмо както и едно време желаеха да мразиш всичко външно и непознато, само че тогава го обличаха в дрехата на „ Гнилото западнò въздействие “, и в този момент е същото, само че разчитат на повече „ фентъзи “ детайли във филма… та, до момента в който това е творението на следващия трол, виж какво измисли главата на пловдивския митрополит Николай след вчерашната архиерейска света литургия: „ Посещението на римския папа е политически акт, задачата е да се обединят всички църкви към Рим и, когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне”, съобщи митрополитът на Пловдив.

„ От думите му стана ясно още, че той също поддържа обединяването в християнството, само че не по оферти метод. „ Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо обратното”. Разбирай – ще се създадем, че желаеме обединяването, само че единствено и само, в случай че вие приемете всички наши условия, тъй като единствено ние сме прави. Иначе не желаеме обединяване.

Тоест – съгласно Николай, Папата не е „ църковен човек “. Интересно е, че всичките му „ сътрудници “ от БПЦ и синода, които са доносници с досиета, са „ църковни хора “ и явно „ почтени “. Но Папата не става.

А да искаш обединяване на миряните не е „ църковно “. Но пък да искаш да се правиш на само прав никак… но по никакъв начин не е „ политическо “, а? Както казахме – логичност? Не, благодаря!

Думите на Николай са: „ Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни ПРИНУДИ за общо свещенодействие с него “.

Е, оказа се, че Папата се е примирил от дълго време с позоваването на антични (и към този момент незначителни) догми и не е упорствал за общо свещенодействие. Но нашите другари от БПЦ, сляпо последващи повелята на „ сътрудниците “ си от съветската черква, ще хвърлят в очите на почитателите си всичко, в това число и изброените по-горе… хмм, по какъв начин да ги наречем… „ доводи “. Никой не разбра кой се е опитвал да ги принуждава за каквото и да е.

***

И до момента в който сме на тематиката:

Не ми беше хрумвало, че комунистически сътрудник ще се опита да гравитира към религията и ще пуска агитация и оттова. Забраняваха я, забраняваха я, беше опиат за народа, а сейчас? А сейчас се сетиха, че опиат за народа в действителност е доста комфортен инструмент.

Ето на какво попада драгия четец из обществените медии:





За „ другарите “ знаем, че не се свенят да менят позициите си от през днешния ден за на следващия ден.

Но чак пък това…

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР