Лаптопи с новия чип се очакват към средата на априлCore

...
Лаптопи с новия чип се очакват към средата на априлCore
Коментари Харесай

Мобилен Core i9 на Intel достига 5,3GHz

Лаптопи с новия чип се чакат към средата на април

Core i9 от 10-то потомство ще може да работи на тактова периодичност от 5,3 GHz
(снимка: Intel Corporation)

Нов мобилен процесор Intel Core i9 от 10-то поколение   ще може да работи на оптималната тактова периодичност 5, 3 GHz, съгласно изтекла достоверна информация от компанията. Но е малко евентуално да забележим сходно ускоряване в преносимите компютри.

Очаква се Intel да показа публично мобилните високопроизводителни процесори Intel Comet Lake-H на 2 април, а първите преносими компютри с такива чипове да се появят на 15 април, съгласно редица профилирани хардуерни издания.
още по тематиката
В интернет бяха оповестени и слайдове от Intel с параметрите на върховия процесор в линията – модела Core i9-10980HK. Той има 8 ядра/16 влакна, поддържа технология Hyper-Threading и доближава впечатляваща тактова периодичност 5,3 GHz!

Разбира се, това е честотата на едно ядро ​​и също така в режим Thermal Velocity Boost, който е още един метод, употребен от Intel за увеличение на тактовата периодичност на ядрото. За съпоставяне, актуалният флагман Core i9-9980HK доближава оптималната периодичност 5,0 GHz.

Въпреки декларираните върхови спецификации, малко евентуално е да забележим тактова периодичност от 5,3 GHz в съответен преносим компютър на база Core i9-10980HK. Но теоретичната опция тя да бъде реализирана ще отвори поле за изява на запалянковците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР