Ланс Строл да бъде наказан за едно състезание заради опасното

...
Ланс Строл да бъде наказан за едно състезание заради опасното
Коментари Харесай

Вилньов поиска Строл да бъде наказан за един старт

Ланс Строл да бъде осъден за едно съревнование поради рисковото му пилотиране в Гран При на Съединени американски щати, което докара до случая с Фернандо Алонсо. Това разгласи международният първенец за 1997 година Жак Вилньов.

“Когато ненадейно се местиш на правата, то поставяш в заплаха живота на другите водачи - изясни канадецът, който не е почитател на сънародника си. - Резултатът може да е рискова злополука, която ще пристигна от съзнателно деяние, а не след инцидентна неточност. Това е недопустимо. ФИА би трябвало да санкционира за такова държание на пистата. И това би трябвало да се прави още в дребните формули. Сега водачите във Формула 4 и Формула 3 карат по този начин, като че ли играят на електронна игра. Но в тази ситуация приказваме за действителни надпревари. Ланс би трябвало да бъде осъден да не кара едно съревнование, защото в Остин кара рисково. ”

Вилньов подчертава и на други неща, които са му създали усещане в Гран При на Съединени американски щати.
 Хамилтън: Ред Бул ще са по-бързи до края на сезона Хамилтън: Ред Бул ще са по-бързи до края на сезона
“Алпин разполагат с доста здрав автомобил - това го видяхме всички - изясни канадецът. - Алонсо е страховит водач. Много ме впечатли и пилотирането на Верстапен, който догони и изпревари първо Леклер, а по-късно и Хамилтън, с цел да завоюва надпреварата. ”
 Тото Волф разкри по кое време е схванал, че Хамилтън няма да завоюва в Съединени американски щати Тото Волф разкри по кое време е схванал, че Хамилтън няма да завоюва в Съединени американски щати
Канадецът разяснява и опцията в Мерцедес да са позволили неточност при избора на гумите на Хамилтън за последната му серия обиколки.

“В Мерцедес сбъркаха, когато сложиха на Люис твърди гуми при последния му бокс - е мнението на канадеца. - Колата на Мерцедес работи добре с гумите, а във финалната част на надпреварата колите са доста по-леки, защото са с по-малко гориво на борда и асфалтът дава чудесно сцепление, защото има доста отсрочена гума. Така че приблизително твърдите сликове щяха да са оптималният вид. Точно по този начин постъпиха в Ред Бул. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР