lang=bg-BG style=margin-bottom: 0in; font-weight: normal;>На 11 ноември почитаме Свети Великомъченик

...
lang=bg-BG style=margin-bottom: 0in; font-weight: normal;>На 11 ноември почитаме Свети Великомъченик
Коментари Харесай

Почитаме Свети Мина - покровител на семейството

lang= " bg-BG " style= " margin-bottom: 0in; font-weight: normal; " > На 11 ноември почитаме Свети Великомъченик Мина. Името му значи " месечина, Луна ".
Известен Чудотворец, Свети Великомъченик Мина е настойник на пасажерите, бездомните хора, фамилията, дамите без сътрудник, лечителите, бедните, знахарите и дамите, които не могат да заченат. Свети Мина чува молитвите, оказва помощ, изцелява болните, оказва помощ на нуждаещите се и сбъдва съкровени стремежи.
Една от неговите чудотворни икони се намира в Обрадовския манастир край София. Хората, които се молят пред нея имат вяра, че тя има могъща и лечебна мощ. Свети Мина прави чудеса. Ако човек отиде с чисто сърце и същинска религия, светецът ще откликне на молитвите му.
Иконата е нарисувана от съветския художник Михаил Малецки, откакто няколко пъти светията му се явява насън. Моли го да нарисува икона, след което да я донесе в Обрадовския манастир. Художникът изрисувал светинята. Тръгнал с каруца към Обрадовския манастир, само че тя се развалила. Затова той взел на ръце иконата и я донесъл в манастира. Малецки споделя, че като че ли невидима мощ му е пособия по пътя.
Това съответствува с празника на Свети Мина на 11 ноември. В момента, в който иконата пристига в манастира става знамение. Сляпо дете - прогледнало.
Често пъти се случва доста тежко заболели хора да се излекуват, споделя игуменът на манастира иконом Борис Петров.
Лекари споделят: „ Каквото можахме, направихме, останалото е в ръцете на Бога “. Самите доктори изпращат заболели да дойдат да се помолят в манастира, а някои от свещениците посещават лечебните заведения за хора с онкологични болести. Наистина се изцеряват изцяло, свидетелства игуменът и постоянно споделя за момче, тежко потърпевшо в злополука. Лекарите не давали никаква вяра на родителите му. Майката и бащата идвали десетина дни и се молели за знамение. И то станало - момчето излязло от кома и се възстановило изцяло.
Свети Мина оказва помощ на хората, които не могат да се снабдят с дете.
В знак на признателност те кръщават рожбите си в манастира. Младите, които не намират подобаващия сателит в живота си се молят пред иконата на Свети Мина. Той им показва подобаващият за венчавка човек, споделя игуменът и прибавя, че има доста молебствия, които се насочат от признателност. Хората, когато получат помощ от Свети Мина идват бързо, с цел да му благодарят. Затова и Свети Великомъченик Мина се уважава като бърз асистент.
Днес имен ден честват всички с имена Минчо, Минка,  Виктор и Виктория.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР