Land Rover обяви високодинамична версия на емблематичния Defender в лимитирана

...
Land Rover обяви високодинамична версия на емблематичния Defender в лимитирана
Коментари Харесай

Defender продължава напред: Land Rover лансира модел V8, за да отбележи своята 70-a годишнина

Land Rover разгласи високодинамична версия на емблематичния Defender в лимитирана серия от 150 бройки с мотор V8, реконструиран, с цел да означи 70-ата годишнина на марката Land Rover през 2018 година Defender Works V8 отдава респект на ранните мотори с висока мощ в Series III Stage 1 V8 от 1979 година и идващите модели Defender, в това число изданието за 50тата годишнина, които са доста търсени от запалянковците и колекционерите през днешния ден.



Defender Works V8 е най-мощната и най-бързата версия, създавана в миналото от Land Rover. 5,0-литровият атмосферен бензинов силов елемент V8 създава 405 к.с. и 515 Нм въртящ миг (стандартният Defender осигуряваше 122 к.с. и 360 Нм). Defender Works V8 ще форсира от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди*, а оптималната му скорост е увеличена до 170 км/ч.



Тим Ханиг, шеф на Jaguar Land Rover Classic, сподели: „ Подобаващо е, че успяхме да осъществяваме цялостния капацитет на емблематичния Defender, чиято обичана форма остава синоним на Land Rover, 70 години откакто е бил показан на публиката за първи път.



Идеята да представим още веднъж V8 Defender бе нещо, което обсъждахме още през 2014 година, когато към момента конструирахме Defender в Солихъл. Знаехме, че има търсене за мощен и бърз Defender; достоверността на Land Rover е върховият заключителен щрих за взискателнитеклиенти, които ще купят тази колекционерска версия на Defender. “



Силовият елемент V8 ще бъде подложен в 150 особено подбрани и реконструирани коли Defender за 70тото издание, допълван от 8-степенна автоматизирана трансмисия ZF със състезателен режим, усъвършенствани спирачки и съставни елементи на ръководството (пружини, амортисьори и анти-рол бари) плюс извънредни 18-инчови алуминиеви джанти Sawtooth с покритие с резултат „ елмаз “ и гуми 265/65 R18 за всевъзможен терен.

Осемте общоприети цвята за каросерията включват две сатинирани покрития - в контрастност с покрив, арки на колелата и предна решетка в цвят Santorini Black - допълвани от дръжки на вратите, капачка на резервоара за гориво и надпис Defender на предния похлупак от машинно обработен алуминий. Цялостно обновеното осветяване включва bi-LED предни фарове.

Арматурното табло, облицовката на тавана и спортните седалки Recaro са тапицирани напълно с кожа Windsor. Автомобилът е оборудван и с информационно-развлекателната система Classic на Land Rover Classic.



Версиите на Defender Works V8 с междуосие от 90 и 110 мм ще бъдат налични за закупуване непосредствено от Land Rover Classic, като цените ще стартират от 329 765 лева за версия с 90-милиметрово междуосие в Обединеното кралство.



Подбрана гама от обновления, въодушевени от Defender Works V8 също ще могат да се закупят скоро от Land Rover Classic, в това число обновления в мощността на дизеловия мотор TDCi, високодинамично окачване и съставни елементи за спирачната система.

Land Rover има намерение да продължи гамата Defender и ще употребява нейните технологии, новаторски инженерни благоприятни условия и експертен опит в дизайна, с цел да подсигурява дълголетието на името Defender.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР