Lancia показва още от предстоящия концепт и потвърждава задвижването му

...
Lancia показва още от предстоящия концепт и потвърждава задвижването му
Коментари Харесай

Lancia заголва задницата на своя първи автомобил с радикален нов дизайн

Lancia демонстрира още от идния концепт и удостоверява задвижването му с електрическо задвижване. Спортният автомобил с две порти ще бъде „ манифестът “ на Lancia за идващите 10 години, като ще пресъздава дизайна на идните серийни модели

Lancia ще ни даде първия същински взор към новия си стилистичен език на събитието „ Emozione Pu+Ra “ на 15 април под формата на нова идея за състезателен автомобил с две порти. Нов тийзър разкрива кръглия покрив и обгръщащата оранжерия на концепцията, като в същото време удостоверява, че тя ще употребява напълно електрическо задвижване.

Лука Наполитано, основен изпълнителен шеф на Lancia, разказа концепцията като „ манифест на марката за идващите 10 години “ и еволюция на скулптурата Lancia Pu+Ra Zero, която се появи през ноември 2022 година Той съобщи, че тя ще бъде „ 100% електрическа “, оставайки вярна на задачата на автомобилния производител за бъдещата му гама.

Първият тийзър сподели част от задната част, с кръгли LED задни светлини под черен панел в жанр спойлер, напомнящ на Stratos. Сега Lancia ни споделя, че хоризонталните линии на задното стъкло са завършени по сходство на „ въодушевената от венецианските щори конструкция на Beta HPE “ от 70-те години. Няма дума обаче за задната ризница, която стърчи от каросерията и наподобява на заслон.

Вторият тийзър е фокусиран върху кръглия покрив, който съгласно Lancia „ подсигурява панорамна панорама “, хвърляйки естествена светлина в купето. Той също по този начин ни дава опция да зърнем обгръщащата стъклена повърхност със странични прозорци, безпроблемно свързани със задното стъкло. 

Не на последно място се вижда и стилът на каросерията с две порти на концепцията, както и сексапилните извивки на задните калници. Обърнете внимание, че автомобилният производител неотдавна ни сподели силуета на концепцията, като нейните триъгълни пропорции наподобяват на Fulvia.

Тези характерности – дружно с осветената решетка „ калице “ в предната част – ще бъдат включени в идните серийни модели на Lancia, в това число суперминито Ypsilon, което ще се появи през 2024 година, кросоувъра Aurelia, който ще последва през 2026 година, и хечбека Delta, плануван за 2028 г. 

Очаква се концепцията да ни даде визия и за новия интериорен дизайн на Lancia, който се пробва да пресъздаде „ уютната атмосфера на италианските къщи “ предвид на устойчивостта, лукса и технологиите.

Радвате ли се на новата епоха на Lancia? Имате ли изобщо сърце, в случай че не ви пука за Lancia???

В края на предходната година Lancia пусна първата част от „ Новия подем на Lancia: Бъдещето в нашите корени “, с която ни среща с новата епоха на италианския авто производител. Уебсерията от три епизода ще приключи през 2024 година с представянето на новото потомство на супермини Lancia Ypsilon.

В “Деня на дизайна ” на Lancia през ноември 2022 година, не видяхме нито един от идните модели – а точно суперминито Ypsilon (2024 г.), кросоувъра Aurelia (2026 г.) и хечбека Delta (2028 г.). Въпреки това получихме взор към схема, основана от шефа на дизайна Жан Пиер Плуе, изобразяваща аеродинамичен профил и Y-образна решетка на незнаен модел.

По мотив на новите модели Лука Наполитано съобщи: „ Започнахме да рисуваме всички коли от нашата гама, всички дружно, даже и тези, които ще се появят по-късно, точно тъй като желаеме този коренен, съвременен дизайнерски език да бъде прибавен по доста пореден и постоянен метод “.

Главният изпълнителен шеф и шефът на дизайна разискват, че би трябвало да намерят „ верния баланс сред наследството и бъдещето “ за новата епоха. След това те приказват за скулптурата Lancia Pu+Ra Zero, която е знак за идните неща за бъдещия им стилистичен език. 

Макар че „ триизмерният манифест “ няма колела, той включва присъщи стилистични детайли като осветената V-образна радиаторна решетка начело, напомняща за Delta, кръглите LED задни светлини като отпратка към Stratos и плавната линия на профила, въодушевена от Aurelia.

Получихме и по-добра визия за атмосферата в интериора посредством образци на тапицерии, показани от основния интериорен дизайнер Джани Колонело. Той споделя, че задачата им за кабината е била да пресъздадат чувството за дом, заради което са се въодушевили от обичайния италиански домакински дизайн и мебели.

Късометражният филм, режисиран от Бепе Туфаруло и написан от Алесандро д’Отави, е сниман в Торино. По-конкретно можем да забележим фрагменти от офисите на основния изпълнителен шеф на Lancia Лука Наполитано и шефа на дизайна Жан Пиер Плуе, Centro Stile, центъра за културно завещание Stellantis, където се съхраняват доста емблематични типичен модели на Lancia, и двореца Reggia di Venaria. 

Въпреки че не са показани нови коли, въпреки всичко можем да забележим фрагменти с превъзходни типичен модели, в това число Aurelia, Flaminia, Stratos, Delta, Rally 037, Beta и Gamma.

Вторият епизод на „ New Lancia Renaissance. Бъдещето в нашите корени. “ ще има премиера през април 2023 година на Седмицата на дизайна в Милано, а третият ще последва през 2024 година, тъй че почитателите на италианския авто производител би трябвало да се въоръжат с самообладание.

Стискаме палци на една вдъхновяваща марка да се завърне и да даде пресен прочит върху електрическия разкош. Ако се върнат към корените, “посадени ” от Винченцо Ланча преди един век и си създадат по-добре сметката този път, #makelanciagreatagain поличбата, татуирана върху сърцата на почитателите, може да се реализира. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР