Ламборгинито на бизнесмена Ивайло Пенчев се оказа, че не е

...
Ламборгинито на бизнесмена Ивайло Пенчев се оказа, че не е
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев разказа как откраднаха ламборгинито му чрез документна измама

Ламборгинито на предприемача Ивайло Пенчев се оказа, че не е неговo – най-малко не и по документи. Собственикът на „ Уолтопия “ описа по какъв начин са му лишили първокласния автомобил.

Под денонощна защита и видеонаблюдение – повече от година скъпата кола не е напускала петия етаж на бизнес постройката, в която работи Пенчев. Вчера притежателят ѝ схваща, че колата към този момент не е негова, а владеене на испанец.

„ Един сътрудник от компанията, който се занимава с такива неща, отишъл да възобновява „ Гражданската отговорност “ и му споделили, че тази кола не е моя от януари. Отишъл в КАТ, а там пък му споделили, че е трансферирана на 19 януари. Там е дерегистрирана колата и дори са му споделили, че персонално аз съм направил дерегистрацията в КАТ “, описа предприемачът пред БТВ.

За дерегистрация притежателят е задължен да носи огромния ваучър на автомобила. Според Пенчев, неговите документи и сега са в касата му.

„ Трябва някой да е измамил нотариус, след това има процедура в КАТ, би трябвало да измамиш и КАТ, и очевидно тия разбойници са измамили или на двете места, или имат съучастници на двете места “, разяснява предприемачът.

Според Института за пътна сигурност най-вероятно става въпрос за техническа неточност от страна на полицията или за корист с данни.

„ Една от евентуалните хипотези е да е направена кола-двойник, т.е. някой да се пробва да направи застрахователна машинация, защото другата възможност – за кражба на този автомобил – би била неуместна. Той е в постройка, затворен е “, сподели Георги Гълъбов от Института за пътна сигурност.

Пенчев към този момент е пуснал тъжба в полицията. Ще сезира и прокуратурата. От там прецизираха, че ще стартират инспекция, откакто получат сигнала. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха коментар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР