Lamborghini съвсем скоро може да не е част от империята

...
Lamborghini съвсем скоро може да не е част от империята
Коментари Харесай

Lamborghini скоро може да не е част от Volkswagen

Lamborghini напълно скоро може да не е част от империята на Volkswagen AG, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Германският производител обмисля евентуална продажба на италианската марка или листването му на борсата. Засега към момента няма взето решение, а предходният проект за пренасяне на Lamborghini под шапката на Porsche, вместо на Audi както до момента, към момента е на дневен ред.

Планът маркира още една стъпка в акцията на основния изпълнителен шеф Хърбърт Дийс да преобрази най-големия авто производител в света и да усили пазарната му оценка от €200 милиарда. В петък капитализацията на компанията бе малко над €80 милиарда.

Структурните промени постоянно са били предизвикателство за Volkswagen, защото за всяко решение се желае единодушието на обособени фракции, в това число на синдикалисти, политици и мощния клан Порше-Пиех.
 Кой ще наследи благосъстоянието и каузи във Volkswagen на Фердинанд Пиех?
Кой ще наследи благосъстоянието и каузи във Volkswagen на Фердинанд Пиех?

Той беше измежду най-богатите австрийци

60-годишният Дийс си сложи цел да промени напълно Volkswagen, откакто стана основен изпълнителен шеф преди 18 месеца. Под ръководството му компанията влага милиарди в нови технологии, в това число електрически автомобили и самостоятелно шофиране. Концернът продаде и дял в производителя на камиони Traton SE и търси купувачи за подразделенията си за произвеждане на индустриални трансмисии и дизелови мотори. Дайс подписа и алианс с Ford Motor Co., с които да раздели разноските за създаването на електрически автомобили, самостоятелна технология и лекотоварни коли.

По-висока пазарна оценка ще разреши на Дийс да употребява акциите на VW като валута за партньорства и консолидация. Въпреки положителните финансови резултати, акциите на VW са с към една трета по-ниски от достигнатия преди абсурда през 2015 година пик.

Потенциалните плюсове за VW са големи. Ferrari NV, в миналото част от Fiat Chrysler Automobiles NV, в този момент има оценка от към $30 милиарда. Успехът на Lamborghini с SUV модела Urus най-вероятно е повишило оценката на компанията до към $11 милиарда, съгласно анализатори на Bloomberg Intelligence.
 Volkswagen сподели ново лого и първия си електрически модел
Volkswagen сподели ново лого и първия си електрически модел

ID.3 ще се продава за 30 000 евро, а първите доставки за Европа ще стартират напролет на 2020-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР