Lamborghini представи първия си хибриден спортен автомобил, наречен Sian. Новия

...
Lamborghini представи първия си хибриден спортен автомобил, наречен Sian. Новия
Коментари Харесай

Lamborghini показа първия си хибриден супер автомобил

Lamborghini показа първия си хибриден състезателен автомобил, наименуван Sian. Новия модел на италианската марка ще направи своя обществен дебют на автомобилното ревю във Франкфурт, започващо на 10 септември. Супер колата ще излезе в стеснен тираж от 63 екземпляра, които към този момент са продадени. Цената на автомобила е 3,6 милиона $.

Структурата на хибридния силов елемент включва 6.5-литров V12 атмосферен мотор с мощ от 785 конски сили. Този мотор се употребява и на Aventador SVJ. Агрегатът работи взаимно с електродвигател с мощ 34 конски сили и седемстепенна автоматизирана трансмисия. Общата мощ на автомобила е 819 конски сили. Сцеплението се предава на всички колела.

Системата не се зарежда от литиево-йонна батерия - за първи път за това се употребява суперкондензатор. Устройството е ситуирано сред пътническата капсула и мотора за по-добро систематизиране на тежестта. Суперкондензаторът е три пъти по-мощен и три пъти по-лек от стандартната батерия. Може да попълня силата си при всяко прекъсване, като употребявате специфична система за възобновяване. Може да се употребява за увеличение на мощността по време на ускоряване със скорост до 130 км в час. Тази иновация е лична разработка на инженерите на Lamborghini.
 Снимка 441331
Източник:

Ускорението до 100 км /ч лишава на супер колата 2,8 секунди, оптималната скорост е лимитирана до 350 км в час. По тези параметри новият модел не се разграничава от Aventador SVJ. В същото време ускорението от 30 до 60 км/ч и от 70 до 120 км/ч лишава на Sian с 0,2 и 1,2 секунди по-малко с помощта на новата система.Моделът става най-мощният и най-динамичният Lamborghini в историята на марката.

Дизайнът на новостта наподобява на концепцията на Terzo Millennio, показана през ноември 2017 година В допълнение, редица детайли са взети от сегашния флагман на италианската компания Aventador, както и от извънредния суперкар Centenario.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР