Лакто-ферментирал лук и неговите ползи за здравето Преди да говорим

...
Лакто-ферментирал лук и неговите ползи за здравето Преди да говорим
Коментари Харесай

Лакто-ферментирал лук: мощен пробиотик за здравето

Лакто-ферментирал лук и неговите изгоди за здравето

Преди да приказваме за свойствата на лакто-ферментиралия лук, би трябвало да отбележим, че приказваме за развой, който оказва помощ да се запазят свойствата на зеленчуците.

Освен това, усъвършенства усвояемостта им и усилва наличието на живи култури, които оферират доста изгоди за организма.

Думата “лакто ” се отнася към характерен тип бактерии. Това са лактобацили, вариантите които участват на повърхността на растенията, стомашно-чревния тракт и вагината. Първо те са открити в млечните ензими, а по-късно в консервираните или ферментирали зеленчуци.

Лакто-ферментиралият лук е изключително забавен метод за увеличение на изгодите от този зарзават за организма.

За приготвянето му се предлага потреблението на хималайска сол или морска сол. Защото рафинираната сол няма същите резултати. В допълнение, полученият артикул може да се добави към салати, сандвичи и доста други предписания.

Съставки:
1 кг лук
5 супени лъжици хималайска сол (50 г)
1 литър дестилирана вода
стъклени буркани с необятно гърло

Начин на подготвяне:
Нарежете лука на филийки и го сложете в стъклени буркани. Разтворете сол във вода и използвайте течността за покриване на лука.

Уверете се, че за ферментационния газ е останало към 5 см пространство. Затворете херметически бурканите и съхранявайте на топло място.

Отваряйте капака всеки ден за първите две седмици от консервирането. Така се освобождават насъбраните ферментационни газове.

След един или два месеца лукът ще е подготвен за консумация. Но, в случай че продуктът придобие неприятна миризма, изхвърлете го и започнете още веднъж.

И по този начин, какви са преимуществата от този лук?

Благодарение на концентрацията на потребни бактерии и съществени хранителни субстанции, този пробиотичен лук обезпечава забавни изгоди за здравето.

Те усъвършенстват процеса на храносмилане.

Консумацията на този лук усилва способността за асимилиране на питателните субстанции по време на храносмилането и предизвиква вярното изхвърляне на отпадъците. Освен това живите бактерии възвръщат микробната флора на червата и понижават проблеми като инфектиране, газове и неприятно храносмилане.

Укрепване на имунната система
Здравето на червата играе изключително значима роля за функционалностите на имунната система. Полезните бактерии, които подхранват бактериалната флора, ускоряват имунния отговор. По този метод се понижава рискът от зараза с вируси, бактерии и гъбички.

Вижте още: Лечение на рак със сода за самун и кленов сироп

Те оказват помощ за намаляване. Поради способността си да усъвършенства храносмилането и метаболизма, тази пробиотична храна е отлична за тези, които желаят да отслабнат по здравословен метод.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР