Лакомията е определяна като един от най-лошите пороци на човека.

...
Лакомията е определяна като един от най-лошите пороци на човека.
Коментари Харесай

Пет исторически личности, починали от лакомия

Лакомията е определяна като един от най-лошите пороци на индивида.
Храната, виното, напитките са упреквани за гибелта на доста бележите персони през годините. Вижте 5 от най-известните случаи, в които вечерята се е оказала смъртоносна
Хенри I е най-малкият наследник на Уилям I Завоевателя, крал на Англия (1100 – 1135). Хенри обичал да се любува на изобилната храна и една вечер, обратно на препоръките на лекариет си, изял голяма порция миноги, които били от обичаните му ястия. Скоро по-късно умрял от хранително отравяне.

Миногите са античен тип риби, сходни на змиорки, които имат назъбена уста с която смучат кръв.

Дени Дидро
Френският мъдрец и публицист обичал храната и хората от обкръжението му знаели, че от време на време прекалява с нея. През 1784 година той вечерял със брачната половинка си и тя му създали забележка, че е ял прекомерно доста. Минути по-късно той паднал мъртъв.

Адолф Фредерик

Крал Адолф Фредерик бил прочут чревоугодник. Той умира, откакто прекалява с десерта след вечеря. Той изял няколко омара, хайвер, кисело зеле и изпил много шампанско. След изобилната вечеря похапнал известния шведски десерт-кифличка с крем, сервирана в купа с прясно мляко. Но той не се задоволил с един, а изял цели 14.

Закари Тейлър
Закари Тейлър е 12-ият президент на Съединени американски щати.

На 4 юли 1850 година той през целия ден обикалял в жегата, с цел да почете националния празник. Когато се прибрал, изпил няколко кани с ледена вода и мляко и изял огромно количество череши. Починал след няколко дни.

Тихо Брахе

Датският астроном Брахе умира през 1601 година, откакто прекарва часове на един прием. Умира 11 дни по-късно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР