Лъки. Липсата на държавност, отсъствието на инвестиции и обезлюдяването на

...
Лъки. Липсата на държавност, отсъствието на инвестиции и обезлюдяването на
Коментари Харесай

Георги Търновалийски, БСП: Голяма част от българите напуснаха страната по икономически причини и ако нещата продължат така, нищо добро не ни чака

Лъки. Липсата на държавност, отсъствието на вложения и обезлюдяването на дребните обитаеми места са най-тревожните въпроси за жителите на Община Лъки. Това стана ясно от срещата им с народните представители Красимир Янков, Лало Кирилов и Васил Антонов, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Според хората страната би трябвало да се завърне в структуроопределящите браншове на стопанската система, а във значими стратегически сфери като обучение, опазване на здравето, сигурност, да бъдат употребявани работещи и потвърдено положителни практики от предишното. Например, в случай че страната заплаща образованието на лекарите, те да имат ангажимент да работят в България. За жителите на Лъки приходите би трябвало да се покачат шоково и да се вкара подоходно облагане. Тя считат, че би трябвало да има и децентрализация на обществените финанси.
„ Визия за България ” да бъде конкретизирана с времеви небосвод, предложиха жителите на Община Стамболийски по време на среща с народните представители от „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Търновалийски и Йордан Младенов. Според хората има потребност и от по-подробно разписване на данъчната политика. Те считат, че земеделските дотации не трябва да се таксуват, а ДОД би трябвало да се върне от републиканския в локалните бюджети. „ Държавата губи 12 млд. лв. годишно от контрабанда и сива стопанска система ”, уточни финансистът Георги Търновалийски. Той съобщи, че няма политическа воля за оправянето с това. „ Една огромна част от българите напуснаха страната по чисто стопански аргументи. Ако нещата продължат по този начин, както през последните 30 години - единствено да се унищожава и разграбва страната, нищо положително не ни чака ”, съобщи Георги Търновалийски. Колегата му Йордан Младенов беше безапелационен, че страната би трябвало да се върне като регулатор в стопанския живот на страната. „ Трябва да се възвърне държавността в огромните инфраструктурни планове. Същото се отнася и за земеделието. Не може 30 семейства да взимат 70% от дотациите. Не може стратегически обекти, като летище София, да се отдават на концесии ”, изясни националният представител. По думите му отглеждането на животни, овощарството и пчеларството би трябвало да бъдат подтиквани с по-високи дотации. „ Българска социалистическа партия се бори в огромните вериги да се предлага 70% създадена в страната продукция ”, сподели още Младенов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР