Лъжлив PayPal ни опипва сметките"Влизане в диалог с лъжливо електронно

...
Лъжлив PayPal ни опипва сметките"Влизане в диалог с лъжливо електронно
Коментари Харесай

В новия брой №42 на в. БАНКЕРЪ четете:

Лъжлив PayPal ни опипва сметките

"Влизане в разговор с лъжливо електронно известие сякаш от PayPal - от заплеснатост, не от друго, ми коства над 200 източени евро. Не усетих по какъв начин мошениците са прихванали последните четири числа на кредитната ми карта, с цел да залагат в казина в Бразилия. Понеже очевидно са купували чипове за дребни суми от по 20 евро неведнъж, моята банка не е реагирала (с нея нямам съглашение да ме осведоми по телефон или есемес за направени транзакции) и източената сума от сметката е набъбнала. Само инцидентен обзор на наличността посредством банкомат в Пловдив ме усъмни и позвъних на трезора да желая извлечение за последния месец. Така измамата лъсна. ", описа наша читателка от София. Вестник "БАНКЕРЪ " потегли по следите на схемата. Всичко по тематиката - в новия ни брой.

Сблъсъкът: Одитори против бизнес

Обичайна процедура е към този момент държавното управление да се пробва с промени в един закон да прокарва обилни промени в цялостен куп други нормативни актове. В момента това се случва с оферти план за промени и допълнение в Закона за корпоративно подоходно облагане. Той бе признат на първо четене от парламентарната Комисия по бюджет и финанси на 16 октомври. В неговите преходни и заключителни разпореждания се вършат забележителен брой корекции във всички данъчни нормативни актове, третиращи разпоредбите за облагане както на физическите лица, по този начин и митата, акцизите, общинските налози и такси, Данък добавена стойност, нормите на Данъчноосигурителния процесуален кодекс и на Закона за счетоводството.

"Инерком " още опипва пътя към договорката с ЧЕЗ

Сделките на интернационално равнище у нас се броят на пръсти, а в областта на енергетиката постоянно провокират и кавги. Така се случи и с оповестеното при започване на годината желание на чешката компания ЧЕЗ да продаде българските си активи на "Инерком ". Още тогава за малко не излетя от поста си енергийният министър Теменужка Петкова, която се оказа персонална другарка с Гинка Върбакова - притежател на въпросната българска компания. На "Инерком " пък бяха дадени цели 10 месеца, с цел да откри финансиране на интервенцията. Вече се знае, че финансирането щяло да бъде посредством синдикиран заем от сериозна интернационална банка. Още по проблема "ЧЕЗ " - на страниците на "БАНКЕРЪ ".

Казусът "Силистар " - комедия от неточности

Комедията с проблема "Силистар " продължава. Административният съд в Бургас непосредствено отсвири регионалния шеф Вълчо Чолаков, като остави без разглеждане жалбата му против решението на общинския съвет в Царево за разработване на обстоен организационен проект и проект за застрояване на парцел в предпазената околност. Нещо повече, съгласно бургаските магистрати регионалният шеф изобщо нямал право да оспорва решенията за одобрение на подробните устройствени проекти или техните промени, както и съпътстващите ги актове. Как се разви сагата? Ще научите от новия ни брой!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР