Лъжите не са нещо негативно, те са просто необходими. Ние,

...
Лъжите не са нещо негативно, те са просто необходими. Ние,
Коментари Харесай

Професия лъжец: Фирма осигурява алибита на закъсали

" Лъжите не са нещо отрицателно, те са просто нужни. Ние, хората, лъжем постоянно, с цел да защитим персоналния си живот или фамилията, или пък с цел да не нараним някого “, споделя Щефан Айбен. Той управлява прекомерно необикновена компания със седалище в град Бремен – организация за алибита. Тайните на клиентите остават скрити. „ Нали тъкмо за това си заплащат “, споделя Айбен. Изненадващо е обаче какъв брой доста хора изпитват компликация да си признаят за някоя виновност и вместо това са подготвени да платят, с цел да си остане тя в загадка. Една и съща причина води хората при нас, споделя 43-годишният началник на организацията: „ Те не желаят да се оправдават “. Айбен се е наслушал на какви ли не истории от живота, а неговата компания се грижи да основава алибита за двойния живот на клиентите.

Какви услуги предлага организацията?

Тя може да провежда даже подправени резултати от детектор на лъжата и да помогне за привършване на нежелани интимни контакти посредством подправени телефонни позвънявания. Понякога в тази роля влизат и артисти. Айбен и сътрудниците му оказват помощ и за набиране на изпратена сякаш от клиента поща от която и да е точка на света - без въпросният човек въобще да е стъпвал там. Всичко това е като детска игра за „ професионалните лъжци “ от организацията в Бремен. Възможностите са съвсем безгранични: от произвеждане на подправени визитни картички и подправени доказателства за трудов стаж, та чак до фиктивни церемония вечери с раздавания на награди, на които сякаш участват фенове и публицисти.

Само дребна част от клиентите употребяват услугите на компанията, с цел да прикриват свои интимни връзки, твърди Щефан Айбен. Което обаче е мъчно да се ревизира, защото всички поръчки се пазят в строга загадка. Днес във компанията на Айбен работят 10 щатни чиновници, само че организацията има употребява услугите на близо 2 000 краткотрайни сътрудници, които включват при потребност.

Услугите се употребяват и от мъже, и от дами

Агенцията рядко отклонява поръчки – прави това, единствено в случай че се постанова да се нарушават закони. Затова пък алибитата, които Айбен и сътрудниците му продават, са стоманени: през всичките години до момента нито едно от тези алибита не се е проваляло, споделя шефът на компанията. Услугите на неговата организация употребяват и мъже, и дами. След клиентите му има безработни, които се срамят от общественото си положение; заболели от рак, които не желаят работодателят им да научи за тежката им болест; женени юристи, водещи двоен живот; проститутки и порнозвезди, които не желаят децата им да страдат поради тяхната специалност, и по тази причина си набират подправена - за пред света. Междувременно организацията за подправени алибита предлага услугите си също и в Австрия, Швейцария и Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР