Лъжите на МВР за пияния Джамбазки бяха разбити на пух

...
Лъжите на МВР за пияния Джамбазки бяха разбити на пух
Коментари Харесай

Лъжите на МВР за пияния Джамбазки разбити на пух и прах от експерти! Джамбазки е за затвор!

Лъжите на Министерство на вътрешните работи за пияния Джамбазки бяха разрушени на пух и прахуляк от специалисти! Ето по какъв начин описаха процедурата те.

1.Експертите недоумяват по какъв начин по този начин по думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи кръвната проба е излязла през днешния ден в случай, че по закон резултатите от нея се предават ма Министерство на вътрешните работи в тридневен период. Тоест тестът е била налична най-късно на 10-ти декември.

2. В кои случаи се дава кръвна проба?

когато взетата с техническото средство проба е некачествена;
когато оспорваме показанията на техническото средство;
когато откажем да духнем в дрегера;
когато положението ни не разрешава да ни се вземе проба с техническо средство

Интересно на кое изискване е отговарял Джамбазки? Експертите допълват още, че органите на КАТ сформират акт и попълнят ваучър за здравно проучване в три екземпляра (един за лидера, един за доклад и един се ползва към акта).

Талонът се връчва против автограф, като наложително би трябвало да съдържа данни в кое здравно заведение да се яви лидерът и в какъв период. Срокът за явяването е 45 минути, когато лидерът е направил нарушаването в обитаемо място, и 120 минути в останалите случаи, като при определянето му се вземат поради отдалечеността на лечебното заведение и опцията да се употребява публичен превоз или различен тип транспорт за отиване до него.

Ако концентрацията на алкохол в кръвта на лидера е над 1,2 промила, може да има “честта” да бъде съпроводени от органите на реда до здравното заведение. Тук поражда и най-сериозния въпрос -защо Джамбазки не е дал кръвна проба в Самоков или Ихтиман и Костенец, а е доведен във ВМА София.

Експертите прецизират още, че органите на КАТ е следвало да сформират акт, в който да са маркирани показанията на дрегера, съгласно тях няма по какъв начин за два часа дрегерът да е дал отклоняване от о,42 промила.

Според тях пред обществото не е казана истината, а Джамбазки и Министерство на вътрешните работи евентуално са съучастници в укриването на закононарушение осъществено от Евродепутата. Експертите прецизират още, че при алкохолна проба над 1.2 промила се лежи в пандиза дейно, което автоматизирано изхвърля Джамбазки от политиката.

Според адвокати Джамбазки се е възползвал от имунитета си на евродепутат, защото закононарушението планува наказване под пет години и основния прокурор не може да желае снемането на имунитета му. Ако се откри обаче, че Джамбазки е работил в сговор с служителите на реда, с цел да прикрие закононарушение, то тогава хипотезата изисква снемането на имунитета му и започване на следствие.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР