Лъжи. Така депутати от ГЕРБ определиха изявленията на червения лидер

...
Лъжи. Така депутати от ГЕРБ определиха изявленията на червения лидер
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нинова не е участвала в корупционни схеми? Да си опресни паметта!

Лъжи. Така депутати от ГЕРБ дефинираха изказванията на " аления " водач Корнелия Нинова, че няма нищо общо с корупционни схеми.
Припомняме, че през вчерашния ден (15 август) соцлидерът заплаши да заведе каузи против всеки, който обвързва името ѝ с плана за язовир " Цанков камък " с внушения за корупция. Само ден преди този момент пък от ГЕРБ внесоха сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров във връзка с плана.
На нарочна конференция през днешния ден (16 август) депутати от партията на Бойко Борисов обявиха, че Нинова има потребност " от освежаване на паметта ".
" Ние не пускаме постове във Фейсбук, а даваме изказвания пред медиите. Тя (Корнелия Нинова, бел.ред.) твърди, че в никакъв случай не е имала нищо общо с корупционни схеми, с съмнения и уволнения във връзка със подозрения за корупция, за това че в никакъв случай за нищо не е лъгала и за това че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на госпожа Нинова съм подготвена да изтъквам медиите ", съобщи депутатът Десислава Атанасова, след което цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев показва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, защото има съществени обвинявания против нея. Атанасова цитира още и тогавашният президент Георги Първанов, който твърди, че дейностите на министър-председателят са закъснели.
На въпрос на кореспондент на дали от партията на Бойко Борисов приготвят още сигнали до прокуратурата за планове в предишното, Десислава Атанасова съобщи:
" Ние от ГЕРБ сме поредни, когато имаме данни за корупционни схеми - реагираме по един и същи метод - изпращаме сигнал до способния държавен орган ".
" Защо Българска социалистическа партия позволява следствие по анонимни сигнали и основава чувството за изключително законодателство с антикорупционния си план ", от своя страна зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, обръщайки внимание на предлагането за антикорупционен орган на Българска социалистическа партия.
Освен това по думите му социалистите са изключили спора на ползи от плана. " Проектът на социалистите изобщо не кореспондира с конституцията и опонира на това, което говореха допреди няколко месеца ", проучва още Цветанов.
По отношение на проблема Цветан Василев и закона „ Магнитски”, Цветанов съобщи, че не би коментирал изявления в медиите, само че сподели:
" Всеки има правото да се пази и да предприеме всички ограничения, с цел да се отбрани. Не бих могъл да осъдя дейностите на Цветан Василев, всеки има право да търси правата си по всички вероятни способи ".
Цветанов поддържа инспекциите на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг и съобщи, че би трябвало да има правила, които да се съблюдават.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР