Лъжата, че България изнася оръжие за Украйна представлява опасност за

...
Лъжата, че България изнася оръжие за Украйна представлява опасност за
Коментари Харесай

Нинова призова манипулацията да спре! Лъжата представлява опасност за националната сигурност

Лъжата, че България изнася оръжие за Украйна съставлява заплаха за националната сигурност на страната, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова в Народното събрание.

Тя оповести размера на износа на оръжие и артикули от България към целия свят от началото на кабинета " Петков " до през днешния ден.

Нинова бе безапелационна, че България не взе участие във военните дейности с оръжие и артикули с двойна приложимост и тази операция би трябвало да спре.

Тя заяви, че е получила позволение от ДАНС, от Военно разузнаване, Министерство на външните работи, МО и други през днешния ден да показа пред депутатите информацията за износа на оръжие и артикули от страната, които държавното управление е длъжно да афишира в края на годината.

По думите ѝ, с цел да няма повече операции, които грозят националната сигурност на България, още на следващия ден ще бъде импортирано предложение за даване на справката на всяко тримесечие.

От изнесената информация стана ясно, че Украйна не попада в листата със страните, до които България продава оръжие и технологии.

Общо 504 990 150 е размерът експорт и трансфер на български оръжия, артикули и технологии с двойна приложимост по целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР