Лъжа е, че има какъвто и да е план Белене

...
Лъжа е, че има какъвто и да е план Белене
Коментари Харесай

Владислав Панев: Да се отървем от губещата АЕЦ Белене

Лъжа е, че има какъвто и да е проект Белене да се строи напълно с частни вложения. Дори и в този момент ръководещите приказват, че страната ще взе участие в плана и с апортна вноска за площадката и оборудването, и като строи вместилище за нуклеарни боклуци, и като построява далекопреносна мрежа. И това е единствено минимума.

Това съобщи пред Факти.бг съпредседателят на Зелените Владислав Панев.

Смешно е да се твърди, че защото до момента сме похарчили 2-3 милиарда за Белене, ще е неприятно, в случай че се откажем от плана. В частния бизнес доста добре знаем, че когато една инвестиция е към този момент потвърдено губеща, по-добре да се отървем от нея допустимо най-бързо, тъй като другояче ни чака банкрут. Имам възприятието обаче, че вземащите решения в страната не са управлявали в никакъв случай свои пари. Затова и приказват нелепости, които могат да бъдат контрирани от всеки първокурсник по финанси. Другото пояснение за странното им гледище да продължат Белене е, че са корумпирани и желаят да източат още милиарди. А може би и двете. Призоваваме всички, които не желаят да позволен ново, още по-голямо КТБ, да дойдат тази вечер на площада. Защото след това може да е късно, безпокои се Владислав Панев.

Българската енергетика би трябвало да се развива на пазарен, а не на шуробаджанашки принцип. Белене няма да влезе в никакъв случай в употреба, тъй като силата от нея няма на кого да се продава. Обаче ще възпре с години вложенията в бранша, като загубите от това ще са за сметка на всички нас. Изпускаме ВЕИ революцията, които се случва по света и ще страдаме от това, счита водачът на Зелените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР