Лагос, Нигерия — Около 19:00 ч. на 1 август, когато

...
Лагос, Нигерия — Около 19:00 ч. на 1 август, когато
Коментари Харесай

Смърт на дежурство: Нигерийски лекари обвиняват продължаващото изселване на държавната небрежност

Лагос, Нигерия — Около 19:00 ч. на 1 август, когато Vwaere Daiso излезе от стаята си на деветия етаж на 10- етажна резиденция за лекари в болничното заведение в Лагос, където тя работеше, с цел да вземе колет от приземния етаж, тя нямаше визия, че това е последният път, когато го прави.

Миг по-късно тя се разруши на пода дружно с асансьора, който се разкачи.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Зимбабве се бори да овладее разпространяването на холера експлоадиране Светът реагира, когато публични лица в Газа споделят, че 500 са убити при израелски удар против болница СЗО предизвестява, че лечебните заведения в обсадената линия Газа са на „ точка на изкривяване “ Какво е фентанил и за какво има смъртни случаи заради свръхдоза опиати скок в Съединени американски щати? завършек на списъка

Не пристигна помощ, до момента в който след 40 минути неистови позвънявания за избавителен екип от шефа на оборудването и съквартиранта на Дайсо, които спринтираха няколко стълби, с цел да го извикат. Машините в незабавното поделение също не работеха, когато тя беше откарана там, тъй че тя беше оповестена за мъртва тъкмо когато реанимацията стартира към 20:59.

Смъртта на 26-годишното момиче и положението на оборудванията в държавното заведение разгневиха доста от нейните връстници, в това число Джой Айфуобхохан, една от първите респонденти на мястото.

„ С цялото ми почитание, усещам, че [късното лечение] е лекарство след гибелта “, сподели Айфуобхохан, който беше затънал в същия асансьор предходната година с часове, пред Ал Джазира. „ Представете си, че всичко това е било на мястото си, когато Vwaere беше въведен за първи път в границите на първите пет минути. “

Борбите на здравната система на Нигерия са добре документирани и са повлияли на качеството и броя на наличните лекари на локално равнище от десетилетия.

Според Световната здравна организация (СЗО) минимум 2000 нигерийски лекари емигрират всяка година в горещи точки като Съединените щати, Обединеното кралство и Канада. От 2019 година насам нигерийските вестници оповестяват за учения за набиране на личен състав, извършени от саудитски чиновници в Лагос и Абуджа.

Средната заплата за нигерийски доктор, нает от федералното държавно управление, е 240 000 найри ($312,92) месечно, дребна част от 2448 ($2967,20) приблизително заплащане за сътрудниците му в Обединеното кралство. Наетите от държавните държавни управления печелят още по-малко.

И това е основен фактор за тяхната миграция.

Но лекарите споделят, че бягството от Нигерия също е въпрос на живот и гибел даже за тях заради плачевните условия на труд и неприятното съоръжение, защото работят непрекъснато.

На 17 септември доктор в държавната образователна болница в Лагос умря след непрекъсната работа в продължение на 72 часа.

„ Порочен кръг “

След гибелта на Дайсо държавното управление на щата Лагос уволни шефа на болничното заведение и в профил ръководителя на организацията, виновна за поддръжката на асансьора. Полицията също арестува трима души.

Инцидентът акцентира положението на здравната система, съгласно доктор Fejiro Chinye-Nwoko, общоприет управител на Nigerian Solidarity Support Fund, основана в Лагос Неправителствени организации, набираща средства за медицински интервенции.

„ Силната здравна система би трябвало да може да предвижда, възнамерява и реагира съответно на изключителни обстановки в опазването на здравето “, сподели тя.

Само към 72 000 лекари са регистрирани в Нигерийската здравна асоциация, макар че почти 3000 лекари приключват медицински учебни заведения в Нигерия годишно.

Още по-лошо, единствено към 35 000 практикуват в Нигерия, страна с население от 200 милиона души, съответствие един доктор на 10 000 души. Това е надалеч под предложеното от СЗО съответствие лекар/пациент от един доктор на 500 души.

Това се добавя от непрекъснат спад в броя на медицинските сестри, 75 000 от които са напуснали страната през последните пет години.

Рутинните стачки за по-добри заплати и условия на труд на наличния медицински личен състав също доведоха до това пациентите да чакат дълги часове в лечебните заведения, с цел да видят доктор. Някои са починали в очакване, изключително в региони на спор в северната част на страната.

Лекарите постоянно би трябвало да вършат нововъведения в придвижване, като от време на време употребяват кашони като спонтанни инкубатори или правят сериозни интервенции на светлина от свещи.

Според доктор Орджи Инокентий, президент на Националната асоциация на резидентните лекари (NARD), в този момент лекарите умират всяка седмица заради нараснал стрес и неподходящи условия на труд. Асоциацията събира данни за смъртните случаи, с цел да разгласява скоро като отчет, сподели NARD пред Al Jazeera.

„ Влязохме в циничен кръг, тъй като дребното останали лекари са преуморени. Много от тях считат, че не могат да се оправят и ще си стегнат багажа и ще изоставен системата ”, сподели той. „ Ние имаме вяра, че с това, което виждаме, ще бъде въпрос на седмици, преди да има цялостен колапс на здравната система в тази страна. “

„ Когато ревизирате бележката за резервация за интервенция, виждате, че хората към този момент са резервирани до юли идната година. И това са случаи, които не би трябвало да лишават повече от месец, преди пациентът да се подложи на интервенция “, добави Инокентий.

Намаляващ интерес

Освен че отиват да практикуват в чужбина, доста медицински личен състав към този момент напуща работата си в гонене на по-малко напрегната работа другаде.

Айомиде Огунринде, подготвен доктор, сподели пред Ал Джазира, че е претърпяла полов тормоз от висшестоящи, до момента в който е работила в държавна болница, а по-късно е изпаднала в меланхолия, когато е виждала по какъв начин хора умират от „ гибел, която може да бъде избегната “.

„ Начинът, по който работят лечебните заведения, е, че би трябвало да купувате нещата, от които се нуждаете, до най-малките неща като памучна вата и това прави работата доста неефективна. Никой не би предположил, че в държавна болница пациентите няма да би трябвало да купуват гипс “, сподели 25-годишният мъж.

Огунринде сподели, че от време на време е работила на 72-часови смени, като се е грижила за пациенти, макар че е била изтощена и е рискувала да направи скъпи неточности. Миналата година тя напусна работата си и в този момент работи като админ в основана в Лагос компания за хотелиерство.

Експертите споделят, че лекарите би трябвало да бъдат в оптимално физическо, психическо и психическо положение, с цел да могат да избавят животи, само че нарасналото работно натоварване и неналичието на удобна среда затрудняват това.

„ Нигерия в никакъв случай не е имала съответен брой лекари и неотдавнашното предизвикателство на приключването на мозъци в допълнение утежни обстановката “, сподели професор Танимола Аканде, лекар-консултант по опазване на здравето в болничното заведение за образование на университета в Илорин. „ Това сигурно ще утежни към този момент неприятните ни здравни индикатори. Покровителството на пациентите към шарлатани и други ненадеждни места се е нараснало. “

За да обезсърчи лекарите да бягат от страната, член на Народното събрание неотдавна предложи новоназначените лекари да практикуват наложителен интервал от пет години в Нигерия, с цел да получат лиценз.

Критиците на държавното управление споделят, че това ще бъде неефективно. Вместо това те желаят да видят повече политическа воля от държавното управление, с цел да подобрят обстановката.

Надграждането на съществуващите уреди и въвеждането на конкурентни преимущества ще увеличи удовлетвореността от работата на медицинския личен състав, сподели Чиние-Нуоко.

„ Даването на приоритет на сигурността посредством поддържане на оборудването и използване на протоколи за сигурност е жизненоважно за попречване на злополуки и поощряване на по-безопасна работна среда. Предприемайки тези стъпки, държавното управление може да помогне за задържането на лекарите в страната … и да усъвършенства опазването на здравето за всички жители, изключително за тези, които са най-уязвими “, сподели тя.

В Лагос Айфуобхохан се причисли към други лекари, с цел да следи шествие със свещи в чест на техния сътрудник, дни след нейната гибел. Тя също напуща работата си, с цел да избегне дежа вю.

„ Сега знам сигурно, че не желая да упражнявам “, сподели тя пред Ал Джазира. „ Не желая да бъда в четирите стени на която и да е болница, спасявайки животи и по-късно да загивам там, където избавям животи. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР