Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, внимателно насочват пушките си.

...
Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, внимателно насочват пушките си.
Коментари Харесай

Учат деца как да убиват в летен лагер на украински националисти

Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, деликатно насочват пушките си. Инструкторът им ги поучава: не мислете за целта като за човешко създание. Затова, когато тези момчета и девойки стрелят, те стрелят, с цел да убият. Повечето са сред 13 и 19-годишни, само че някои са единствено на 8 години. Те са в основан от една от украинските радикални националистически групи летен лагер, прикрит в гора в западната част на страната, който беше посетен от Асошиейтед прес.

Лагерът има две цели: да образова децата по какъв начин да пазят страната си от руснаците и техните симпатизанти и да популяризира националистическа идеология.

"Никога не насочваме оръжие против хора " им споделя инструкторът Юри "Чорнота " Черкашин. "Но не броим за хора сепаратистите, дребните зелени човечета, окупаторите от Москва. Затова можем и би трябвало да се целим в тях ".

Националистите са упреквани в принуждение и расизъм, само че те играеха централна доброволческа роля в спора на Украйна с Русия - и поддържаха връзки с държавното управление. По-рано тази година министерството на младежта и спорта отдели 4 милиона гривни (около 150 000 долара) за финансиране на някои от десетките юношески лагери, издигнати от националистите. Целта, съгласно министерството, е "национално патриотично обучение ".

Говорителката на министерството Наталия Вернигова сподели, че парите се разпределят от комисия, която следи за "признаци на ксенофобия и дискриминация, само че не прави разбор на активността на съответни групи ".

Черкашин е деец от борбата с проруските сепаратисти в Източна Украйна; бил е ранен в стълкновение и по-късно пристигнал да оглави "Сокил " (или "Сокол "), младежкото крило на партия "Свобода ". Важно е, споделя той, да утвърдим измежду младите националистическото мислене, тъй че да могат да се борят с Русия на Владимир Путин, както и с "предизвикателства, които могат да разрушат изцяло " европейската цивилизация.

Сред тези провокации са: правата на ЛГБТ, които лекторите жигосват като образец за упадъчния Запад.

"Трябва да сте наясно с всичко това ", сподели инструкторът Руслан Андрейко. "Всички тези джендър неща, всички тези извращения на актуалните болшевики, пристигнали на власт в Европа и опитващи се да вкарат всички тези ЛГБТ неща като гей парадите част от просветителната система ".

Някои юноши дремеха по време на занятия, само че други внимаваха. Очевидно, някои възприемаха.

По време на почивката младеж изсвири националистически марш на китарата си. Тя беше украсена с лепенка, на която бели бомби удрят джамия и надпис: "Нашата цел е бяла Европа ".

Като се изключат занятията и песните към лагерния огън, животът на няколко десетки младежи в лагера "Свобода " беше тежък.

Лагерниците бяха събуждани измежду нощ с детонация на зашеметяваща граната. Препъвайки се, до момента в който излизаха от палатките си, учащите се бойци се мъчеха да държат автоматите АК-47, които в някои случаи бяха толкоз огромни, колкото тях. Длъжни бяха да носят по през целия ден тежкото оръжие, а едно от девойките избухна в сълзи от безсилие, написа Българска телеграфна агенция.

Осемнайсетгодишният Михайло беше най-възрастният от лагерниците. Той сподели, че образованието е належащо.

"В нашата страна нещата във всеки миг могат да се объркат. И човек би трябвало да е квалифициран ", сподели той. "Затова пристигнах в този лагер. За да изучавам по какъв начин да пазя себе си и хората, които обичам ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР