Лагер на смъртта - Част I Предизвестие за Ловеч е

...
Лагер на смъртта - Част I Предизвестие за Ловеч е
Коментари Харесай

Старозагорец написа първия роман за лагера край Ловеч

" Лагер на гибелта - Част I Предизвестие за Ловеч " е първият разказ за лагера край Ловеч. Негов създател е старозагорецът Васил Ю. Даскалов. Интересът му към тематиката е предизвикан от изявление в интернет „ Заточен за слушане на музика “. Докосналата го в чисто човешки проект история го кара да влезе по отношение на индивида и взема решение, че за българските комунистически лагери би трябвало " да има  и художествена литература, освен документалистика ". С романа си желае да показа събитията от 50-те години на ХХ век със средствата на художествената литература, с цел да може тематиката да допре по-широка публика.
Романът на Даскалов споделя за лагерите посредством орисите на четирима действително съществуващи персонажи. Две представяния на книгата към този момент са направени през април тази година в София и Ловеч. Вече се продава онлайн, а през юни ще бъде и мрежата на огромните книжарници.
Васил Ю. Даскалов е приключил  Гимназията с преподаване на непознати езици " Ромен Ролан " в Стара Загора, а по-късно френска лингвистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Издал е още две книги - " Момчета на стоп " и " Мария от заран до вечер ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР