Лагард: САЩ и Китай мога да се договорят за 3

...
Лагард: САЩ и Китай мога да се договорят за 3
Коментари Харесай

Лагард: САЩ и Китай мога да се договорят за 3 месеца

Лагард: Съединени американски щати и Китай мога да се договорят за 3 месеца
Съединени американски щати и Китай могат да реализират съответни търговски съглашения за 90 дни, както се договориха по-рано американският президент Доналд Тръмп и неговият китайски сътрудник Си Цзинпин. Това съобщи шефът на Международния валутен фонд /МВФ/ Кристин Лагард в изявление за телевизия Си Ен Би Си.

На 1 декември Тръмп и Си Цзинпин се договориха по време на срещата си на форума на Г-20 в Буенос Айрес да подхващат в течение на три месеца стъпки, ориентирани към сключването на търговски контракт. Стопанинът на Белия дом се съгласи да не покачва от 1 януари митата върху китайски артикули за 200 милиарда $ от 10% на 25%.

„ Това, което се случи през почивните дни, би трябвало да служи като положително удостоверение на това, че основните играчи желаят да седнат на масата на договарянията за разрешаването на проблемите, които са причина за различията по въпросите на търговията “, означи Лагард.

Според нея сега въпросът е какъв брой бързо ще бъде реализирано това съглашение. Както тя означи, в случай че страните подхващат избрани старания, то е изцяло действително в посочения период да изработят основите за сключването на пълноценно съглашение. Лагард добави, че играчите на пазара, явно, „ демонстрират неспокойствие “, чакат към този момент съответни резултати.

„ За страдание, в случай че вие преговаряте по такива съществени въпроси, като интелектуалната благосъстоятелност, дотациите за държавния бранш..., то това лишава доста време “, акцентира шефът на МВФ. Тя означи, че заинтересуваните страни би трябвало да са наясно, че не може да бъде реализирано всичко едновременно.

Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не харесва големия външнотърговски недостиг с Китай, който, съгласно него, доближава 500 милиарда $. От 24 септември влязоха в действие мита в размер на 10% на внасяните в Съединени американски щати китайски артикули на обща стойност 200 милиарда $. Китай отговори с мита в размер от 5 до 10% на вносни американски артикули за 60 милиарда $. В тази връзка Тръмп съобщи, че е подготвен да наложи нови ограничаващи ограничения. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР