Ладислав Бартоничек най-вероятно ще застане начело на компанията PPF. До

...
Ладислав Бартоничек най-вероятно ще застане начело на компанията PPF. До
Коментари Харесай

Ясно е кой ще наследи Петр Келнер начело на компанията PPF

Ладислав Бартоничек най-вероятно ще застане отпред на компанията PPF. До това се стигна, откакто най-богатия чех Петр Келнер в Аляска, настояват чешки медии, представени от. От централата на PPF потвърдиха новината за наследника на Келнер.
Ладислав Бартоничек, който е миноритарен притежател и акционер в PPF Group NV с 0,535% дял, е дружно с Келнер от 1991 година Ако починалият милиардер се е занимавал в последните години със стратегическите планове на компанията, то Бартоничек действително е управлявал оперативно целия бизнес. Първоначално в PPF са очаквали огромната щерка на Келнер да влезе в ръководството на фонда, само че явно фамилната компания ще бъде поета от най-дългогодишния сътрудник на Келнер.
 Погребението на Петр Келнер ще е в стеснен фамилен кръг Погребението на Петр Келнер ще е в стеснен фамилен кръг
Милиардерът Петр Келнер, преобладаваща фигура в чешкия бизнес в интервала след 1989 година в страната, почина при злополука с хеликоптер в Аляс...
Роденият през 1964 година инженер е приключил електротехническия факултет на Чешкия механически университет в Прага. Бартоничек се причислява към PPF investicni spolecnost през 1991 година като изпълнителен шеф. На този пост получава MBA от Рочестърския софтуерен институт, Ню Йорк, през 1993 година От 1996 година до септември 2006 година служи като основен изпълнителен шеф на застрахователната компания Ceska pojistovna. През 2007 година е назначен за основен изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на Generali PPF Holding NV (GPH) - една от най-големите застрахователни групи в Централна и Източна Европа, основана като взаимно дружество на PPF Group и Assicurazioni Generali. Заема поста си на основен изпълнителен шеф в GPH до март 2013 година
Скромен, спокоен и приветлив човек, по мнение на чиновници на групата, който може да бъде срещнат и на трамвайната спирка на излизане от работа. От март 2014 година до февруари 2018 година той е основен изпълнителен шеф на SOTIO a.s., биотехнологичната компания на PPF Group. От 2018 година дава отговор за телекомуникационния бизнес на групата, чийто акционер е от 2007 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР