ладежката организация на ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов от

...
ладежката организация на ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов от
Коментари Харесай

Иво Христов: Българите са инфантилни. Младежите от ГЕРБ искат оставката му

ладежката организация на ГЕРБ изиска оставката на Иво Христов от "БСП за България " като депутат поради засегнатост на българските жители.
Това разгласи на брифинг ръководителят на организацията Георг Георгиев, който е и зам.-външен министър.

Поводът е присъединяване през днешния ден на проф.Христов в телевизионно предаване. В него Иво Христов сподели, че в обществото има необятни властнически настройки. "Очарователна е тази българска линия да гласувате за следващия избавител, преди 30 и няколко години ни управляваше Тато, по-късно Командира, след това пристигна Дедо, след това Баце, значи идващият би трябвало да е отново някой, който да реализира наставнически контрол върху детското българско население ", сподели той.

Изявления на проф. Христов към този момент са предизвиквали кавги. Преди време отново той назова 80 на 100 от българите "дебили ".

Това е позорен рецидив, Иво Христов назова детско българското население, сподели Георгиев.

Като интелигентни хора, които не припознават себе си като инфантили, считаме, че проф. Иво Христов няма към този момент нито моралното, нито политическото право да съставлява хората в Народно събрание, това е тежка борба с българския народ в народен ефир и МГЕРБ приканва за неговата оставка, съобщи Георгиев.

Той попита водача на социалистите Корнелия Нинова дали поддържа тези думи, това ли е позицията на партията, ПГ поддържа ли, че българското население е детско.

МГЕРБ приканват и младежкото обединяване на Българска социалистическа партия да се дистанцира от думите на Иво Христов.

МГЕРБ ще упорства пред ПГ на ГЕРБ и другите партиите да създадат обществени мнения, да осъдят думите, ще упорстват за отговор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР