Lada Vesta стана полицейския автомоОтдавна мина времето, когато по-голямата част

...
Lada Vesta стана полицейския автомоОтдавна мина времето, когато по-голямата част
Коментари Харесай

Lada стана полицейския автомобил в тази страна

Lada Vesta стана полицейския автомо

Отдавна мина времето, когато по-голямата част от полицейско-милиционерските коли в страните от Източна Европа бяха " Лади " и " Волги ". Сега нещата се разнообразни, само че се случва от време на време да няма друга опция.

Полицията в словашкия град Хумене си купи точно автомобил, съветско произвеждане - комби Lada Vesta SW Cross. И това се случая в страна от Европейски Съюз, в която се вършат коли на разнообразни производители и която се намира в съседство с Чехия, където се създава Skoda, включително и полицейски машини с тази марка.

 Lada Vesta

Оказва се, че автопаркът на полицията в Хумене се състои от две коли - създадена през 2013 година Skoda Fabia Combi, чийто пробег е над 130 000 км, и KIA Ceed от 2011 година, която е минала над 160 000 км. Именно корейският автомобил не е съумял да премине наложителен механически обзор и градските управляващи е трябвало да закупят нова кола за полицейската работа.

За бъде всичко транспарантно, е проведен търг, на който най-ниската цена - 12 900 евро, предлага локален дилър на Lada. Той надлежно печели поръчката, а доставеният от него автомобил дава отговор на всички условия, предявени от полицията, в това число габарити и размер на багажника.

 Lada Vesta

Интересното в тази ситуация е, че пазаруването на автомобила става макар глобите, които се постановат на Русия в страните от Европейски Съюз, както на фона на решението на АвтоВАЗ да спре да продава своите модели на Стария континент, защото няма да могат да покрият новите екологични стандарти.

Снимки: Hummene.sk

бил в страна от ЕС
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР