Лъчезарната и любопитна Симона Йорданова днес ни моли за съдействие.

...
Лъчезарната и любопитна Симона Йорданова днес ни моли за съдействие.
Коментари Харесай

10-годишната Мони мечтае да проходи. Нека й помогнем!

Лъчезарната и любопитна Симона Йорданова през днешния ден ни моли за подпомагане. Мечтата на 10-годишната хубавица, която страда от ДЦП (спастична квадри пареза), е да проходи.
 
Надежда за сбъдване на фантазията на Мони дава болница Лив Хоспитал в Истанбул, където могат да бъдат инжектирани стволови кафези в крачетата. Това съгласно експертите ще се форсира процеса на оживление и Симона ще проходи.
 
Офертата е за шест вливания, които костват 9000 щатски $ (цената за един курс) и 20 физиотерапии на цена 2000 $. Общо 56 000 $ e нужната сума за лекуването.
 
За страдание, цяла година фамилията отсрочва процедурите, тъй като сумата е непостижима за тях. От Фонда за лекуване на деца в чужбина пък са им отказали финансиране, тъй като в България няма сходен тип лекуване и се счита за пробно.
 
От март 2018 година Симона има дейна. Има също и в, а от септември 2018 година е стартирана. До 17 юни събраната сума по дарителската й сметка е 27 025 лв.. Необходими са още 75 000 лева.-->
 
Малко повече за лекуването досега
 
Детето няма епилептични пристъпи. От осем години върви на физиотерапия, логопед и психолог. Преди две години й откриват луксация на двете тазобедрени стави. До момента на Мони са правени пет интервенции в Пловдив: тенотомия на адуктори на бедрата, удължение на сухожилията на флексура на лявото коляно, удължение на ляво  странично сухожилие, удължение на сухожилията на флексура на дясното коляно, както и удължение на дясната страна на сухожилията. След интервенциите Мони към този момент може да се обръща от тил по стомах и назад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР