Лабораторно-изпитвателният комплекс (ЛИК) на Софийска вода получи акредитация по последната

...
Лабораторно-изпитвателният комплекс (ЛИК) на Софийска вода получи акредитация по последната
Коментари Харесай

Софийска вода получи акредитация по най-новия стандарт за компетентност на лаборатории

Лабораторно-изпитвателният комплекс (ЛИК) на " Софийска вода " получи акредитация по последната версия на стандарта БДС EN ISO/IEC 17025:2018 и от 19 август към този момент работи според новия по-висок стандарт. С новата си акредитация, лабораторията на сдружението се подрежда измежду първите в страната, които ще организират разбор на води в България, според тази версия.

С въвеждането на новия стандарт, ЛИК създаде и внедри напълно нова система за ръководство. Новата версия е надградена с три спомагателни условия: идентифициране, надзор и оценка на риска; въвеждане на процесен метод (Plan-Do-Check-Act) и безпристрастност във връзка с осъществяваните лабораторни действия.

В обсега си на акредитация ЛИК към този момент ще има право и да дава публично мнение за сходство на изследваните в лабораторията проби по отношение на нормативните условия.

Първата си акредитация ЛИК получи през 2010 година От тогава лабораторията на " Софийска вода " уголемява непрестанно обсега на упълномощени услуги и девет години по-късно съумя да го усили с 80%.

Новото софтуерно съоръжение разреши да бъдат включени десетки нови лабораторни услуги в рамките и отвън рамките на наложителните по нормативни условия. Акредитацията подсигурява проследимост на получените резултати и тяхната интернационална годност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР