Лабораторията в Ухан разполага с три живи проби от коронавирус

...
Лабораторията в Ухан разполага с три живи проби от коронавирус
Коментари Харесай

Китай призна, че има живи проби от коронавирус в лаборатория в Ухан

Лабораторията в Ухан разполага с три живи проби от ковид от прилеп. Това призна директорката на Китайския институт по вирусология в Ухан - Уанг Яниу, в изявление за локална медия.

Тя изясни, че от 2004 година насам институтът в Ухан е съумял да изолира няколко такива проби.

В момента имаме три живи проби, само че тяхната аналогия със SARS-CoV-2 е едвам 79,8%, разясни Уанг. По нейни думи имало явна разлика.

В този смисъл изследователката дефинира като " изфабрикувани " спекулациите, че болестта с новия ковид е тръгнала точно от института в Ухан.

Тя уточни, че лабораторията е получила за първи път проби от SARS-CoV-2 на 30 декември.

" Преди това въобще не го познавахме, не го бяхме срещали или проучвали. Всъщност, както всички останали, въобще не подозирахме, че този вирус съществува ", увери Уанг. " Как може да е тръгнал от нашата лаборатория, откакто в никакъв случай не сме го имали? ", недоумява тя.

Припомняме, на 30 април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е уверен, че COVID-19 е бил основан в лаборатория в Ухан. Дни по-късно държавният секретар Майк Помпео уточни, че има " голямо доказателство ", че коронавирусът е зародил в китайска лаборатория.

От Института по вирусология в Ухан обаче изрично отхвърлят обвиняванията. От своя страна Световната здравна организация заяви при започване на май, че има доказателства, че вирусът е зародил по натурален път. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР