Лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „Софиямед, която е

...
Лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „Софиямед, която е
Коментари Харесай

„Софиямед“ вече прави експресен PCR тест с резултат за 1 час

Лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „ Софиямед ", която е избрана за потвърждаваща при проучване на пациенти с COVID-19, се снабди с последно потомство инсталация за молекулярни проучвания. Новата платформа разрешава осъществяване на така наречен ускорено проучване за съществуване на коронавирусна РНК чрез RT-PCR способ и резултат за 1 час.

Апаратурата, която към този момент започва работа се назовава „ iPonatic " и е произвеждане на водещата, международно известна китайска компания „ Sansure Biotech ".

Новата платформа ще бъде употребена както за по-бързо приемане на резултати при суспектни пациенти, които се одобряват за лекуване в болничното заведение, по този начин и за тестване на амбулаторни лица. Фирмата вносител акцентира, че водещата международна роля на „ Sansure Biotech " се потвърждава и от каузи им от цели 40% на китайският пазар в този сегмент. Редица лаборатории в Китай са снабдени точно с тази инсталация и с помощта на нея тестването за коронавируси на популацията се прави по доста по-бърз метод.

При софтуерна и организационна натовареност резултатите от проучването с новата инсталация може да бъдат подготвени и до 2 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР