Лабораториите, използвали част от 640 хил. бързи теста за известния

...
Лабораториите, използвали част от 640 хил. бързи теста за известния
Коментари Харесай

Стотици хиляди бързи тестове за COVID-19, които купи Испания, се оказаха неточни

Лабораториите, употребявали част от 640 хиляди бързи теста за известния като COVID-19 ковид в Испания, оповестяват, че точността им е едвам 30%, когато би трябвало да е най-малко 80.

Това споделя " Ел паис ", като цитира източници, взели участие в пробите. Един от тях, поискал да резервира анонимност, споделя: " Не засичат позитивните случаи както чакахме ". Здравното министерство е удостоверило информацията.

В Испания, която през днешния ден усили смъртните случаи от ковид до над 4000, дефицитът както на здравно съоръжение за пациентите, по този начин и на защитно за болничния личен състав е един от огромните проблеми в опита за преодоляване на рецесията. Затова известието на държавното управление от предходната седмица, че стотици хиляди бързи проби, купени от Китай и Южна Корея, са пристигнали и най-малко 340 хиляди са почнали да се разпределят, се смяташе за огромна вест от неделя насам.

Без да се отхвърлят бързите проби

Резултатите на продукцията на основаната в Шънджън компания Bioeasy обаче са " обезсърчаващи ", по думите на изданието. " С тази стойност няма смисъл да се употребява тази проба, " изяснява един от микробиолозите, анализирал тестванията. Заключението на специалистите е, че би трябвало да продължат да се употребяват сегашните PCR проби - генетични, при които се потвърждава рибонуклеинова киселина, като се взима пълнозвучен, носен секрет или слюнка и са по-бавни, само че се считат за по-сигурни. Това е и позицията, изпратена на Здравния институт " Карлос Трети " - организаци на послушание на две министерство, която прави проучвания в региона на публичното здраве.

Повече за типовете проби четете тук.

Купеното от Източна Азия съоръжение поради ковид не се свежда единствено до 640 хиляди теста - фактурите за 432 млн. евро включват близо 5.5 млн. теста (но не е известно от кои производители за всички), респиратори, маски, ръкавици и други, като всички би трябвало да са доставени до края на идния месец. Надеждите на Испания са част от тези проби и от защитните дрехи да оказват помощ на медицинския личен състав и да се изследват хиляди лекари и здравни служащи.

Източници на същия вестник споделят, че проектът на Мадрид е бил да се употребяват PCR проби единствено в случай че при негативни и неразбираеми резултати на бърз тест, само че не след позитивните проби. Препоръката на Испанското съдружие за инфекциозни заболявания и клинична микробиология, изразена в отчет, забелязан от " Ел паис ", е да не се употребяват бързите проби, а единствено PCR. Документът обаче не отхвърля бързите тестое по принцип - поради извънредно бързото увеличение на случаите " бърза диагностика... е нужна, с цел да се открият, изолират и лекуват бързо " пациентите, само че способите за това би трябвало да са с по-висока акуратност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР