Лабиринт от знаци обозначава местата, които са разрешени и забранени

...
Лабиринт от знаци обозначава местата, които са разрешени и забранени
Коментари Харесай

Строги правила за разходка на кучета в столичните паркове

Лабиринт от знаци отбелязва местата, които са позволени и неразрешени за прекосяване на домашни любимци в столичния парк " Св. Св. Петър и Павел ". Целта е да бъде стеснен достъпът на кучетата до детските площадки и алеите към тях. Експерти от общината вършат ежеседмични инспекции, а на нарушителите се сформират санкции сред 50 и 500 лв..

София

Столичният парк " Св. Св. Петър и Павел " разполага с две площадки за разхождане на кучета. От скоро алеите са маркирани със знаци, указващи къде е неразрешено и къде позволено прекосяването с домашни любимци.
Иван Андреев: Има места, на които някои знаци са маркирани със зелено, другата половина са с алено. И това значи, че ние с кучето би трябвало да прелетим над парка, с цел да можем да минем.
Иван Андреев е притежател на джак ръсел териер и татко на малко дете. Намира обозначенията в парка за безсмислени, тъй като лимитират придвижването на хората с домашни любимци.
Иван Андреев: Аз имам малко дете. Това значи, че би трябвало да бъда на половин километър от детето ми, с цел да си играе то в парка, а аз да бъда с кучето.
Проверки се правят всяка седмица.
Атанаска Георгиева, старши специалист в регион " Красна поляна ": Така сме съобразили и маркирали алейната мрежа в парка, че да сме толерантни и към хората с кучета, и към хората, посещаващи парка за отдих.
На нарушителите се сформират санкции, само че нито един притежател досега не е обжалвал наложената му глоба. А сигнали за нередности не липсват.
Иван Иванов, основен специалист в регион " Красна поляна ": Обикновено жалбите и сигналите идват от майките с деца, само че ние взимаме съответните ограничения тези проблеми да бъдат решени.
При инспекциите, притежателите на кучета би трябвало да покажат ветеринарно-медицински паспорт на любимеца си. Задължително е четириногото да е имунизирано и чипирано. А до момента в който минават по позволените за тях алеи, кучетата би трябвало да са водени на каишка, а по-големите породи и с намордник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР