Л ипса на лекарство засяга хиляди пациенти с хипофункция на

...
Л ипса на лекарство засяга хиляди пациенти с хипофункция на
Коментари Харесай

Липсва лекарство - десетки хиляди очакват доставки

Л ипса на лекарство визира хиляди пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза. От повече от месец са спрени доставките на един от медикаментите, тясно профилиран за лекуването им. Хората имат опция. Но с нея рискуват да объркат дозата, а и постоянно фармацевтите в аптеките отхвърлят да им я продадат, оповестява.

„ Симптомите, които изпитах и които ме наведоха на мисълта, че мога да имам подобен вид заболяване бяха отмалялост, рухване на косата, усещах непрекъснато студ”, споделя Кристина, която е с диагноза хипофункция на щитовидната жлеза от година.



Преди дни отишла в аптеката с рецепта за медикамента, постановен за лекуването ѝ.

„ На рецептата ми беше изписано едното название на левотироксина и те ми споделиха, че го няма налично”, изяснява Кристина.



Оказва се, че доставките на медикамента са спрени за аптеките в България от месец. Ако или до момента в който се появи лекарството, пациентите с хипофункция на щитовидната жлеза имат една опция, с цел да продължат лечението си. Могат да купят хапчета на различен производител, само че също на значимата за тях основа на левотироксина. Това обаче основава риск от комплициране на дозата и вярното лекуване.



Иначе, съгласно експертите в региона, препаратът, останал на нашия пазар, умерено може да се приема от пациентите.

Повече по тематиката гледайте във видеото
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара В леглото: - Скъпи, какво беше това? - Съпружески дълг! - 3 минути? Тва не е дълг, това е лепта! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДосега Mercedes-Benz изоставаше на електрическия фронт, само че с този автомобил компанията показва целия си софтуерен капацитет, а той е голям. Убедете се сами.Хамачек: Инцидентът ще повреди радикално чешко-руските отношенияХърватският външен министър Гордан Гърлич-Радман се опита да поуспокои духоветeПроф. Кантарджиев: Притеснява ме, че всяко разхлабване на ограниченията може да докара до повишение на случаитеСъединените щати потвърдиха решимостта си да пазят ЯпонияБорисов се похвали във Facebook със фотоси на внуците си Бойко и ИванОт началото на пандемията случаите на COVID-19 в света към този момент надвишават 139 милионаЕто какво да очаквамеЗа да бъде изборът здравословен, е значимо какво се случва с мазнината след термична обработкаЕто кои са теКакво споделя джудистът Борислав ВладовВ какъв размер е глобатаВижте какво още сподели началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в Александровска болница„ Дяволското гърло ” е първата българска кинопродукия, която ще се популяризира по едно и също време в целия англоезичен святТова може да е потребно при решаването на проблеми с платформата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР