Л идерът на КОД Петър Москов представи пред пловдивчани решенията,

...
Л идерът на КОД Петър Москов представи пред пловдивчани решенията,
Коментари Харесай

Петър Москов: Без лустрация и декомунизация, борбата с корупцията е фалшива

Л идерът на КОД Петър Москов показа пред пловдивчани решенията, които консерваторите оферират за действителна битка с корупцията.

Според него, мощната държавност е най-ефективната преграда против корупцията и мафията. Където няма страна, всичко е мафия, съобщи той и даде за образец разградената българска страна през днешния ден – тя не може нито да наложи спазването на законите, нито да отбрани жителите си и тяхната благосъстоятелност и фамилии, нито да въздаде правдивост. Единствено мощната страна подсигурява сигурност и успокоение на своите жители.

Според Москов, необразованият избор е в основата на политическата корупция. Затова КОД упорстват за въвеждане на наложително главно образоване, възбрана за гласоподаване на необразовани и прекъсване достъпа им до обществени помощи. Според консерваторите, платеният избор на необразованите обезсмисля вота на честния и просветен жител, и ражда необразовано и корумпирано ръководство.

Според Москов, в България политиците употребяват обществената система, с цел да си купуват изборите. Вместо да насочват публичните средства към нуждаещите се, те ги раздават като помощи на необразовани и нежелаещи да работят малцинства. Тази корист лишава същински нуждаещите се от задоволителна грижа и отглежда цели генерации от необразовани безработни, които разчитат само на помощи от страната и някой да купи гласа им на избори. КОД са безапелационни, че ще спрат това. Парите на данъкоплатците ще отиват за създаване на инфраструктура, която да подсигурява достъп на хората с увреждания, качествено обучение на децата, съвременно опазване на здравето и грижа за възрастните.

Ако желаеме да се преборим с корупцията би трябвало да проведем цялостна декомунизация и лустрация, разгласи Москов. Икономиките на страните, които направиха лустрацията преди 20 години, към този момент догонват най-развитите европейски страни, а жителите им стават все по-богати, добави той. В същото време, обърна внимание Москов, в България комунистическата номенклатура и апаратът на Държавна сигурност и техните наследници не престават да източват парите от налозите ни, а подставени хора в държавната администрация и правосъдната власт им обезпечават безотговорност. Затова КОД упорства за десетгодишна възбрана за достъп на тези хора и доближените им компании до огромни публични поръчки, възбрана да ръководят и имат медии, и възбрана да заемат магистратски и висши постове в правосъдната власт за период от 10 години.

КОД ще отдръпна страната от стопанската система и ще одобри Закон за единните държавни условия и надзор, съобщи Москов. Това ще отстрани рекета върху дребния и междинния бизнес. Събирането на всички условия към бизнеса на едно място, следени от една институция, ще спре чиновническия произвол и ще обезпечи вероятност и сигурност на бизнесмените, разясни водачът на консерваторите.

Освен това в КОД са решени да спрат прехвърлянето на отговорности на страната към неправителствени организации, каквато е действителността сега. Според Москов, тази процедура води до неконтролирано източване на големи бюджетни средства, до разграждане на държавността и заличаване на обичайните фамилни и християнски полезности. Държавата, би трябвало да носи отговорност за качеството на образованието, за наличието на образователния материал и построяването на моралната и ценностна система на българските деца, настояват от КОД.

В умозаключение водачът на КОД обърна внимание на изключителната значимост на принадлежността на България към Европейски Съюз и НАТО за битката с корупцията. Според него, ефикасната принадлежност на България към Европейски Съюз и евроатлантическата общественост са едни от най-важните гаранти в битката против корупцията и мафията и построяването на мощна държавност с грижа за всеки българин.

Отсъствието на всички тези политики обрича обществото ни на корупция и беднотия. Всеки, който дава обещание борба с мафията и корупцията, а заобикаля използването на декомунизацията, на премахването на неграмотността и отдръпването на страната от бизнеса, лъже гласоподавателите и рисува подправена борба с корупцията. Без мощна страна никой не може да спре корупцията и достъпа на разбойниците до парите на данъкоплатеца, приключи Москов.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза -->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай - Киро, хайде да създадем нещо сантиментално довечера! - Добре, ще гледаме мача на свещи! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДемонстрация от Румяна Дечева, член на Обществения съвет на ЦИКВместо да гледаме храната с влажни очи, за какво просто, когато ни се яде не си вземем парче плодМайката на Дениз Пипитоне е поискала от външното министерство на Италия съдействиеСлед 4-дневно спиране спасителите възобновяват операциятаДокладът е за 2020 година и е направен от Държавния департамент на САЩПандемията принуди страната да забрани търговията с диви животни за консумация, само че това напълно не значи завършек на тази търговия, нито че е отминала заплахата от нови пандемии в бъдещеВаксината се назовава " Корнивак-Ков " Единствено спортуващите ще могат да смъкват маските си, в случай че районните управляващи позволятДизайнът му е подобен с към този момент познати модели, само че дава обещание по-голяма здравинаОт Столичната община споделят, че повода е свръхпретоварванеПовечето чужденци едвам са трансферирали 20-те години и са настроени крепко да се забавляватИнформацията удостовери канцлерът Себастиан КурцФинансовият министър Едуард Хегер ще образува ново правителствоВижте какво разпореди министър Костадин АнгеловНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма по NOVAНяколко въпроси и техните отговориОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР