КЗП следи по време на Черния петък правилното прилагане за

...
КЗП следи по време на Черния петък правилното прилагане за
Коментари Харесай

Голямото намаление. За какво да внимаваме

КЗП следи по време на " Черния петък " вярното използване за известието за понижението на цената

Кампанията стартира още в края на октомври и ще продължи до края на годината. Съобщението за понижение като маркетингов прийом се употребява като дълготраен прийом за привличане на клиенти ". Това сподели по  председателят на КЗП Стоил Алипиев.

Европейският потребителски център - България отбелязва, че онлайн магазините се надпреварват да примамват клиенти с разнообразни оферти. За какво е значимо да се внимава?

Кой е търговецът - всеки електронен магазин, който предлага артикули и услуги в страна от Европейски Съюз, е длъжен да разгласи данни за своята компания и да даде контактите – физически адрес, имейл, телефон.

Какво се купува - даже и продуктите, които се оферират в акцията " Черен петък ", имат своята цена и тя би трябвало да е задоволително реалистична. Независимо дали купувате облекла, кола, интелигентна прахосмукачка или абонамент за онлайн курсове - проверете изискванията, с които се съгласявате.

Колко е намалението - с цел да сте сигурни, че фактически има понижение, вижте какъв брой е безспорната цена, а не какво демонстрират процентите. Проверете какъв брой костват същите обувки или телефона, на който сте хвърлили око, в другите уеб сайтове.

Какво да се направи при проблем - в случай че има закъснение на доставката и то продължи повече от няколко дни, напишете имейл до търговеца с искане да се стигне до разрешаване на казуса. Пазете всички документи. И по-важното – прочетете ги, с цел да знаете какво се чака от вас и от продавача.

Кой може да помогне, в случай че търговецът не го направи - при проблеми с търговец въпреки това в Европейски Съюз, Исландия, Норвегия и Обединеното кралство, може да се обърнете към ЕПЦ - България. Ако компанията е записана в нашата страна, способен орган е Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР