КЗК потвърди избора на „Трейс холд груп” за новия лъч

...
КЗК потвърди избора на „Трейс холд груп” за новия лъч
Коментари Харесай

Потвърдиха избора на “Трейс“ за Югоизточния обход на Пловдив – само ВАС може да го спре

КЗК удостовери избора на „ Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе. Със свое решение комисията отхвърля жалбата от консорциум с водещ сътрудник „ ПСТ груп”, като неоснователна, както и класирането на участниците.

Трейс бяха дали най-ниска цена - 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност или 41,9 млн. лв. с данъка при планирана цена от 50 млн. лв. с Данък добавена стойност. Жалещата компанията пък бе предложила 47,7 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията е оповестено на 10 май, като до 24 май ПСТ – Груп може да апелира във Върховен административен съд. Ако тя не го стори, то АПИ може да подпише и контракта за строителството. Регионалният министър Гроздан Караджов удостовери, че там нещата са на финала и чака Община Пловдив да актуализира ПУП-а на плана.

Днес ще бъдат прегледани и идейните разработки за два сектора за удвояването на Околовръстното шосе. Те са по договорите, касаещи проектирането на Околовръстното от Автомагистрала „ Тракия” до Пазарджишко, както и т.на.р Царацовски възел.Преди година бяха подписани контракти с „ Рутекс” и „ Пътпроект 2000”, надлежно за 442 хиляди с Данък добавена стойност и 303 хиляди с Данък добавена стойност за проектирането.

Все още обаче няма решение за проектирането на главното трасе от Пазарджишко до Асеновградско шосе. Вече повече от година АПИ не подписва контракта с „ Пътпроект” ЕООД, а няма никаква информация за какво това не се случва, като от организацията дават отговор с еднообразен отговор, че „ комисията продължава своята работа” по тази позиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР