КЗК обвини Лукойл“ в злоупотреба с господство и ценова преса“Лукойл

...
КЗК обвини Лукойл“ в злоупотреба с господство и ценова преса“Лукойл
Коментари Харесай

Вечерни новини: КЗК обвини „Лукойл“ в ценова преса; Риск за мобилните мрежи в Европа

КЗК упрекна „ Лукойл “ в корист с владичество и „ ценова преса “
„ Лукойл – България “ злоупотребява с господстващото си състояние на пазара на горива в България. Дружеството е прилагало „ ценова преса “ по отношение на съперниците си и по този начин е лимитирало търговията на едро. Това откри Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Ще замлъкнат ли телефоните? Европа се готви за прекъсване на мобилни мрежи
Немислимото може би се задава на хоризонта – тази зима мобилните телефони в Европа може да замлъкнат, в случай че спиранията на електрозахранването, налагането на предели на потреблението или режим на тока извадят от строя елементи от телеком мрежите в района, написа Reuters.
Българска народна банка прави нов опит да охлади бурното кредитиране
Засиленото предложение на заеми в настоящите условия на рецесия тревожи Българската национална банка и тя разумно реши да затегне още контрола над пазара. В опит да охлади интензивността и да отбрани финансовите институции от скок на необслужваните отговорности Българска народна банка разгласи ново повишаване на равнището на антицикличния финансов буфер.
„ Булгаргаз “ разгласи търга за тръбен газ
Държавният газов снабдител „ Булгаргаз “ разгласи търг за тръбен газ за интервала от ноември 2022 година до края на идната година. Преди дни енергийният министър Росен Христов съобщи, че се чака интерес и присъединяване от компании от Гърция, Турция и други, като се базира на предварителни диалози по тематиката.
България пита Турция за какво подвига таксите за Босфора и Дарданелите
Служебният транспортен министър Христо Алексиев упорства плануваното нарастване на таксите за прекосяване през Босфора и Дарданелите да бъде отсрочено – най-малко до момента в който не стане ясно какво го постанова. Всъщност в турските медии бе обяснено, че цените са се обезценили вследствие на инфлацията и повишаването на златото. Българската страна обаче се оплака, че не е получила публична нота от страна на Турция за идното покачване.
Путин забрани преноса на български камиони през Русия
Президентът Владимир Путин подписа в четвъртък декрет, с който позволява на съветското държавно управление да забрани на някои западни камиони да минават директно през съветска територия, предава Reuters. Ограничението ще засегне и българските превозвачи.
„ еЗдраве “ дава достъп до персоналното пациентското досие през телефона
Всеки, който желае да наблюдава пациентското си досие, към този момент може да го направи като употребява мобилното приложение „ еЗдраве “, което бе показано от служебния здравен министър Асен Меджидиев. Неудобството е, че към този момент достъпът до досието ще става посредством дипломиран електронен автограф (КЕП). Министърът обаче съобщи, че се работи по консолидираното на заоблачен автограф, както и на електронна идентификация.
„ ВП Брандс “ купува най-големия производител на оцет в България
Производителят на разнообразни алкохолни питиета – от вино до водка – „ ВП Брандс Интернешънъл “ купува най-големия производител на естествен и органически оцет „ Веда “. Уведомление за плануваната централизация към този момент е постъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Петролът поевтиня внезапно под натиска на мощния $
Цените на петрола се намалиха в четвъртък, откакто резултатът от мощния $ и терзанията за вероятностите пред международната стопанска система надвиха над оптимизма за потребителското търсене.
Русия насрочи гала за анексирането на четирите украински области
Президентът Владимир Путин ще организира в петък гала по сключване на указите за присъединението на четири територии на Украйна към Русия, предава Reuters по информация от Кремъл.
Финландия трансформира магистрален сектор в писта за изтребители
Финландия затвори сектор на една от главните си автомагистрали, с цел да може бойните ѝ самолети да я употребяват като аварийна писта, на която да организират тренировки по кацане и политане. Магистралният сектор ще бъде затворен за пет дни, само че страната подхваща подобен ход за първи път от десетилетия, предава Reuters.
Porsche направи най-голямото IPO в Германия от четвърт век
Производителят на първокласни спортни коли Porsche излезе на фондовата борса във Франкфурт и направи най-голямото IPO в Германия от 25 години насам, предава Reuters. Акциите на компанията стартираха устойчиво в четвъртък и се опълчиха на разтърсените пазари. Така дъщерното на Volkswagen AG сдружение към този момент се прави оценка на 75 милиарда евро, трансформирайки се във втория максимален пазарен дебют в страната след Deutsche Telekom през 1996 година
Музикантът на протеста Роджър Уотърс – от кумир до личност нон грата
Определено музиката на Pink Floyd се свързва с протеста, подухва освен страсти, само че и размишления, подбужда към дейности против статуквото и задава неуместни въпроси. Голям принос за това има музикантът Роджър Уотърс, който на концерта си в София на 30 август 2013 година пее „ Mother should I trust the government? “, а на стената в профил се прожектира отговорът – „ No fuckin‘ way “.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР