Кюстендилският полицай Румен Костадинов получи признание в церемонията Достойните българи,

...
Кюстендилският полицай Румен Костадинов получи признание в церемонията Достойните българи,
Коментари Харесай

Полицай от Кюстендил получи заслужено признание

Кюстендилският служител на реда Румен Костадинов получи самопризнание в церемонията " Достойните българи ", която се провежда от българската национална телевизия и вестник " 24 часа ".
Костадинов бе отличен за това, че оказа помощ да бъдат изведени 13 деца от аварирал учебен рейс през октомври предходната година и за опита му да окаже първа помощ на водача Румен Архипов, който получи инфаркт зад кормилото, само че съумя да овладее рейса да не се преобърне и да избави децата. За жал Архипов умря минути след случая. Присъдената му премия получи щерка му Оля Архипова. Тя благодари на уредниците, на татко си за образеца, на Румен Костадинов – за човещината и реакцията.
Румен Костадинов показа при приемането на оценката, че и по природа, и по специалност е предназначен да оказва помощ и ще продължи да оказва помощ. На таблото, където отличените трябваше да напишат името на заслужен човек, служителят на реда написа РУМЕН АРХИПОВ.
Архитект Пламен Мирянов, създател на фондация „ Нашият дом е България “, връчи премиите на Румен Костадинов и на дъщерята на Румен Архипов – Оля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР