Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница

...
Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница
Коментари Харесай

Прокурорското синче ревна пред съда: Обичам единствено майка ми. Заклевам се в нея, добър човек съм

Кюстендилският областен съд удостовери взетата от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение по отношение на сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил. Решението не предстои на обжалване и митинг.
В края на предишния месец Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 20-годишния мъж, притеглен от Софийската районна прокуратура като обвинен за закононарушение – закана за ликвидиране към момиче, с което са имали интимна връзка.
Правото не следва да бъде опазено от магистрати, които не го познават, само че го упражняват като поминък, сподели след съвещанието за Българска телеграфна агенция бранителят на обвинения Любомир Таков, който цитира арбитър от Апелативния профилиран углавен съд. „ Веднага ще пусна ново искане за изменение на мярката на неотклонение “ уточни Таков и разяснява, че решението на Кюстендилския областен съд е „ възмутително “.
„ Клиентът ми търпи мярка за неотклонение домакински арест, която, според решение от 1992 година на Конституционен съд, е приравнена по правно значение и последствия на задържане под стража. Действително става въпрос за две разнообразни производства, само че задачите на ограниченията са да попречват укриване и осъществяване на закононарушение или осуетяването на привеждане в действие на влезнала в действие присъда “, уточни още Таков.
Пред съда Васил Михайлов сподели, че желае по-лека мярка, с цел да се радва на околните и дребната независимост, която има, до момента в който е под домакински арест. Той описа, че е подложен на психически напън, тъй като на възрастта си, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в пандиза. „ Заклевам се в майка ми, която само обичам, че съм упрекнат за хулиган – нещо, което не съм аз “, сподели Михайлов и добави, че е „ добър човек “, въпреки да е правил и недобри неща. Според обясненията му пред съда обвиняванията на някогашната му другарка Боряна Рангелова са плод на ревността ѝ към него и за тях няма никакви доказателства.
На 13 септември Софийската районна прокуратура упрекна Васил Михайлов за четири закани за ликвидиране на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от него. Първият случай на опасност е бил още когато Михайлов бе освободен в началото под домакински арест преди към година. Другите закани за ликвидиране са били през декември 2022 година, на 1 юли и на 21 юли тази година.
Михайлов има обвинявания за други осем закононарушения, осъществени на територията на Перник, в интервала от ноември 2021 до юни 2022 година. По делото против него беше импортиран обвинителен акт в съда за нанасяне на междинни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, и за закана с ликвидиране.
С определение на Върховния касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело беше изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница.
Към сегашния миг против Михайлов има други две висящи досъдебни производства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР